Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Síndica de Barcelona demana explicacions a l’Ajuntament pel cas del violador de Drassanes

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha demanat informació a l’Ajuntament sobre la coordinació dels serveis municipals en el cas del violador de Drassanes. Vilà està preocupada per l’alarma social generada per l’agressió sexual del passat 19 d’abril, tenint en compte que l’autor ja havia estat detingut dies abans. És per això que ha iniciat una actuació d’ofici per conèixer l’existència de protocols de coordinació entre els diferents serveis i valorar la seva aplicació i eficàcia en aquest cas concret. De fet, la mateixa alcaldessa, Ada Colau, ja va anunciar dimarts que havia encarregat un informe intern en el mateix sentit. 

Vilà ha recordat que el presumpte agressor havia protagonitzat conductes incíviques, violentes i piròmanes els dies previs, i que van intervenir Bombers, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. L’home va ser detingut i ingressat a la Unitat de Psiquiatria de l’Hospital del Mar.

La defensora s’ha adreçat al comissionat de Seguretat, a la comissionada de Salut i Diversitat Funcional i a l’Institut Municipal de Serveis Socials. Al primer li demana informació sobre les actuacions policials dutes a terme, si es té coneixement de l’existència a la ciutat de subjectes amb un perfil similar al del presumpte agressor, i els mecanismes de coordinació de la Guàrdia Urbana amb altres cossos de seguretat i amb la resta de serveis en casos de detecció de persones que poden presentar indicis de trastorn mental i que posen en perill la seguretat de la ciutadania. 

A la comissionada de Salut li demana l’explicació de les intervencions realitzades, quin és el mecanisme d’actuació per atendre persones amb indicis de trastorn mental, i quin és el protocol quan es concedeix l’alta mèdica a una persona amb problemes de salut mental i en situacions de sensellarisme.

Vilà també s’adreça a l’Institut Municipal de Serveis Socials, a qui planteja si tenia coneixement de l’existència de la persona identificada com a presumpta agressora, i si és el cas, quines han estat les actuacions desenvolupades. També s’interessa per si va rebre alguna comunicació de la Guàrdia Urbana i de l’Hospital del Mar, i quines circumstàncies s’han de produir per informar a Fiscalia de la detecció d’una persona sensellar que pot presentar indicis de trastorn mental i no accepta cap mena de seguiment o orientació per part dels professionals.

Més notícies

Violen una dona i li arrenquen un tros d’orella davant del Museu Marítim

Notícia: Violen una dona i li arrenquen un tros d’orella davant del Museu Marítim
Comparteix
La víctima tenia també una ferida greu al llavi
Notícia: Violen una dona i li arrenquen un tros d’orella davant del Museu Marítim - Mobile

Envien a la presó el violador de Drassanes

Notícia: Envien a la presó el violador de Drassanes
Comparteix
L'arrestat s'ha negat a declarar al jutjat que porta el cas
Notícia: Envien a la presó el violador de Drassanes - Mobile

Veïns del Raval van advertir del perill del presumpte violador de Drassanes dies abans

Notícia: Veïns del Raval van advertir del perill del presumpte violador de Drassanes dies abans
Comparteix
Va calar foc i va protagonitzar incidents al carrer Robador
Notícia: Veïns del Raval van advertir del perill del presumpte violador de Drassanes dies abans - Mobile
Mossos d'Esquadra investigant la violació que es va produir davant del Museu Marítim de Barcelona / S.B.

Detingut el violador que va atacar una dona a Ciutat Vella

Notícia: Detingut el violador que va atacar una dona a Ciutat Vella
Comparteix
L'home ha estat arrestat després que ahir ataqués de forma brutal la víctima
Notícia: Detingut el violador que va atacar una dona a Ciutat Vella - Mobile

Nou comentari

Comparteix