Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La síndica renya el Consorci d’Educació pel tancament d’una escola després de la preinscripció

La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha lamentat que Escoles Griselda hagi tancat després del període de preinscripció per al curs vinent. La síndica opina que si el centre “valorava” cessar l’activitat i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) “en tenia constància”, la decisió final “s’hauria d’haver pres abans del període de preinscripció”, per tal que les famílies poguessin exercir el seu dret d’elecció d’escola “en igualtat de condicions” amb la resta de famílies de la ciutat. Ara, el CEB treballa per reubicar els 174 alumnes afectats pel tancament. Les Escoles Griselda –que tenen la primària situada a Sant Antoni i la infantil al Raval– tanquen per la “precarietat econòmica” de la cooperativa de mestres titular del centre

A través d’un comunicat, la direcció d’Escoles Griselda explica que el CEB ha estat “al corrent” de la situació del centre durant el curs que ara acaba, i ha fet “acompanyament” en la recerca de solucions. Per exemple, s’ha descartat que l’escola es pugui acollir al nou decret llei que permet el pas d’escola concertada a pública, “ja que no disposa de l’equipament adequat” per iniciar el proper curs. L’escola, d’una sola línia, té actualment nou cursos repartits entre infantil i primària. 

Pel que fa als 174 alumnes afectats, el CEB “respectarà” la preinscripció per al curs 2019-20 i assignarà les places “d’acord amb les segones o successives opcions” a les famílies que han participat en aquest procés. Així, s’han rebut 21 sol·licituds de canvi de centre “que s’atendran segons criteris establerts”, mentre que per als 153 alumnes restants, se’ls donarà opció a escollir entre les places vacants de la ciutat.

El Consorci d’Educació està participat en un 60% per la Generalitat de Catalunya i 40% per l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa