Fira de Barcelona trenca amb l’empresa de muntadors que va fer vaga al Sónar

L’entitat ha deixat sense efecte la pròrroga del servei i ha retirat el concurs per fomentar la participació d’altres empreses

Fira de Barcelona ha anunciat aquest divendres que retira el concurs de licitació del servei de muntadors –conegut com rigging– per raons tècniques i per fomentar la participació entre les empreses participants. Això fa que la pròrroga del servei, que efectuava l’empresa UTE Rigger fins a la resolució del concurs el proper mes de setembre, hagi quedat sense efecte

Aquest canvi es produeix pocs dies després de la finalització del Sònar i que els treballadors que havien de muntar la fira, de l’empresa UTE Rigging, es declaressin en vaga per demanar la subrogació per part de l’empesa que guanyés el concurs. La Fira va optar per contractar una altra empresa per evitar la suspensió el festival de música electrònica, un fet que els riggers van portar al jutjat en considerar que s’havia vulnerat el dret de vaga. El jutge, però, va descartar aplicar mesures cautelars i aturar el muntatge del Sònar, de manera que el festival es va acabar celebrant.

Contracte per quatre anys

La licitació ara suspesa es va publicar a finals del mes passat i era per a un període de quatre anys un cop finalitzat el període vigent. El concurs havia de quedar resolt al setembre i mentrestant la UTE Rigging continuava prestant el servei. Ara, aquesta pròrroga ha quedat sense efecte i mentrestant la Fira farà adjudicacions directes a les empreses en funció de cada projecte i les necessitats de cada esdeveniment, fins que s’adjudiqui el servei a la nova empresa en base al nou concurs. 

Fonts de Fira de Barcelona han explicat que la raó del canvi es deu a “raons tècniques” i que la decisió s’ha pres després de revisar els plecs. En aquest sentit, ara una de les possibilitats és que en lloc d’adjudicar un sol lot per quatre anys siguin tres i que comprenguin diferents actuacions dins de l’àmbit de la Fira. En principi, el nou concurs també tindrà una vigència per als pròxims quatre anys.

Més informació

Nou comentari