Els Mossos d’Esquadra han recuperat 80 mòbils sostrets a assistents del festival Sónar de Barcelona, arran de diverses detencions amb les que també s’han recuperat 1.300 euros en efectiu i dosis de diversos tipus de droga. L’última actuació ha estat la detenció de dues dones aquest dissabte en la clausura de l’esdeveniment. La policia les acusa de ser les presumptes autores d’un delicte reiterat de furt en el recinte firal de L’Hospitalet de Llobregat.

Agents de paisà de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de L’Hospitalet de Llobregat vigilaven la sortida del festival, a les cinc de la matinada, quan van observar que dues dones canviaven de rumb en veure una patrulla uniformada per esquivar als agents. L’actitud els va fer sospitar i van decidir identificar-les, el que va despertar una actitud molt nerviosa i poc coherent en les dues joves.

En escorcollar-les van trobar 23 mòbils de gamma alta i 380 euros en efectiu amagats. També portaven peces metàl·liques petites per extreure les targetes SIM dels telèfons, amb l’objectiu d’impedir que la policia localitzi els propietaris si els intervé el material.  Tenen 24 i 31 anys i són de nacionalitat colombiana. 

Denúncia i codi IMEI per recuperar el mòbil

Ara la policia catalana fa una crida a través de les seves xarxes socials per oferir a possibles víctimes la recuperació del seu smartphone. Cal que s’adrecin a qualsevol comissaria per presentar denúncia i mostrin el número d’IMEI de l’aparell o la caixa original on consta. Els Mossos aprofiten per recordar a tota la ciutadania que és molt important guardar aquest codi, que es pot trobar a la caixa o bé marcant al teclat les cinc tecles *#06#.

Des de divendres, quan va obrir portes el Sónar de Nit, s’hi han detingut 25 persones: tretze divendres i dotze dissabte. La majoria (20) han estat arrestades per furt, mentre que 5 ho han estat per delictes contra la salut pública. El dispositiu ha intervingut diferents formats de venda de substàncies estupefaents (cocaïna, cannabis, MDMA), entre les quals destaquen 85 pastilles d’èxtasi (MDMA) i una ampolla de vidre de cocaïna líquida. Durant els dos dies el recinte acull una gran quantitat de públic –59.000 persones segons l’organització–, el que atrau a carteristes i petits traficants.

Comentaris

    POST DATA Juliol 22, 2019 | 11:50
    Robatoris com a catedrals, res de furts. En la majoria de casos els terminals costen més de 400 euros, per tant, robatori.

Nou comentari