Dues pizzeries de Barcelona estan entre es 10 millors de tot Europa. Són Sartoria Panatieri i La Balmesina, segons el rànquing de la guia i revista 50 Top Pizza centrada en Europa. Sartoria Panatieri, ha quedat en cinquena posició i La Balmesina en desè. Al podi hi ha Peppe Pizzeria, establerta a París (França); al segon lloc, hi ha Fratelli Figurato, que ofereix el seu servei a Madrid (Espanya; i en tercer lloc hi apareix Kalò London que, com el seu nom indica, té el restaurant a la capital del Regne Unit.
Sartoria Panatieri és una pizzeria que té dos locals: un a l’Eixample i l’altre a Gràcia. La guia destaca els productes que fan servir perquè són “matèries primeres, totes locals i molts cops orgàniques” i que “tots els embotits casolans són molt recomanables”. L’altra pizzeria catalana, que apareix al llistat per quart any consecutiu, és La Balmesina, que va entrar al rànquing per primer cop el 2019. Ubicada al carrer Balmes i oberta fa només cinc anys, també és una referència dels amants de la bona pizza a Barcelona.
Milloren respecte de l’any passat
Ambdós establiments milloren les seves marques respecte del llistat de l’any passat. Aleshores Sartoria Panatieri va quedar en onzè lloc i La Balmesina al 29è.
Des del juliol ja es pot menjar una de les millors pizzes artesanals de tot el planeta. Ha aterrat a casa nostra Grosso Napoletano, una cadena de pizza amb tot l’esperit de Nàpols. Segons la llista 50 Top Pizza, se situa en la desena posició del món. El rànquing de cadenes l’encapçalen Da Michele (Itàlia), Sorbillo (Itàlia) i Big Mamma Group (França).
Primer pizza estil Detroit d’Espanya
A Barcelona, en concret al Poblenou, ha obert una pizzeria d’estil Detroit. Està a l’hotel The Hoxton, al número 161 de l’avinguda Diagonal. Es tracta d’una pizza quadrada i esponjosa, amb una vora voluminosa i cruixent. A diferència d’altres, aquesta sol enfornar-se en motlles quadrats metàl·lics.