Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El millor pizzer del món aterra a Barcelona i fa un plat únic
  • CA

Francesco Martucci és el millor pizzaiolo -pizzer, en italià- del món. Aquesta setmana ha aterrat a Barcelona per fer un plat únic. Una edició especial d’una nova pizza que només estarà disponible durant 30 dies. I qui la servirà serà la cadena Grosso Napoletano, una de les millors pizzeries de tot el món. De fet, se situa en desena posició, segons la llista 50 Top Pizza, on es troba darrere de Da Michele (Itàlia), Sorbillo (Itàlia) i Big Mamma Group (França).

Es tracta d’una pizza “quatre pomodori” amb “tres consistències”, assegura la companyia. Està feta a partir de mozzarella fiordilatte, tomàquets Datterini grocs i vermells, tomàquet cheerry semisec confitat, tomàquests sec del Piennolo del Vesuvi i formatge Primo Sale di Bufala. Aquest plat està disponible des d’aquest mateix divendres i fins al 27 de març.

Grosso Napoletano es caracteritza per fer pizzes amb una massa a base de farina de força italiana de doble fermentació, un procés que s’aconsegueix deixant el producte reposar durant 48 hores. El resultat és una massa fina, suau i elàstica al centre. A més, les vores són gruixudes, cruixents i esponjoses.

El forn on es couen aquestes pizzes és de pedra i treballa a una temperatura de 500 graus, de manera que les pizzes estan llestes en un temps rècord d’entre 60 i 90 segons. Els ingredients amb els quals s’elaboren els plats venen directament d’Itàlia, com el tomàquet San Marzano i la Mozzarella Campana DOP.

Tots els cuiners que treballen en aquests restaurants són pizzaiolo certificats —pizzer en italià—, que venen expressament de Nàpols a Barcelona per fer ells mateixos les pizzes originals d’aquesta regió italiana.

Dues pizzeries de Barcelona, entre les 50 millors de tot Europa

A escala europea també hi ha pizzes made in Barcelona als llocs més alts del rànquing. Sartoria Panatieri i La Balmesina apareixen a la mateixa guia, en aquest cas al 50 Top Pizza d’Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa