A Barcelona ja es pot menjar una de les millors pizzes artesanals de tot el planeta. Des del juliol ha aterrat a casa nostra Grosso Napoletano, una cadena de pizza amb tot l’esperit de Nàpols. Segons la llista 50 Top Pizza, se situa en la desena posició del món. El rànquing de cadenes l’encapçalen Da Michele (Itàlia), Sorbillo (Itàlia) i Big Mamma Group (França).
Grosso Napoletano es caracteritza per fer pizzes amb una massa a base de farina de força italiana de doble fermentació, un procés que s’aconsegueix deixant el producte reposar durant 48 hores. El resultat és una massa fina, suau i elàstica al centre. A més, les vores són gruixudes, cruixents i esponjoses.
El forn on es couen aquestes pizzes és de pedra i treballa a una temperatura de 500 graus, de manera que les pizzes estan llestes en un temps rècord d’entre 60 i 90 segons. Els ingredients amb els quals s’elaboren els plats venen directament d’Itàlia, com el tomàquet San Marzano i la Mozzarella Campana DOP.
Tots els cuiners que treballen en aquests restaurants són pizzaiolo certificats —pizzer en italià—, que venen expressament de Nàpols a Barcelona per fer ells mateixos les pizzes originals d’aquesta regió italiana.
L’última novetat de la cadena, original de Madrid, ha estat el canvi de carta i la incorporació de ‘La Pertutti’, la primera pizza vegana feta a partir d’aliments vegetals, com el picat vegà de Meatless Farm® o la Mözza di Väcka®.
Grosso Napoletano preveu l’obertura d’un nou restaurant al Passeig de Sant Joan abans que acabi l’any. Pel 2022 n’obriran de nous, com el Senza Glutine, un establiment amb menjar íntegrament sense gluten. De moment només en tenen un i és a Madrid.
Dues pizzeries de Barcelona, entre les 50 millors de tot Europa
A escala europea també hi ha pizzes made in Barcelona als llocs més alts del rànquing. Sartoria Panatieri i La Balmesina apareixen a la mateixa guia, en aquest cas al 50 Top Pizza d’Europa.