Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos viatges literaris pel cap de setmana sense sortir de Barcelona
  • CA
Amb la col·laboració de

Cap de setmana de confinament, amb els cinemes i teatres tancats i l’oferta cultural una mica reduïda? Potser el que us falta és retrobar-vos amb una bona novel·la. I no, de moment les llibreries no hem tancat, així que si us fa falta una excusa per sortir, podeu venir a fer el tafaner i a buscar provisions per aquestes properes setmanes.

Avui us parlarem d’un parell de llibres que ens han captivat darrerament: no només tenen en comú el fet d’haver estat publicats aquest darrer any, sinó també un tret generacional, i és que els seus autors són prou joves com per tenir ganes de mirar al passat descaradament. Deixeu que us presentem un parell de novetats editorials que ens parlen d’una Barcelona d’abans: potser no podreu sortir del confinament perimetral, però ningú no us impedeix viatjar en el temps.

L’avinguda de les il·lusions (Rosa dels Vents)

Xavi Barroso ens presenta en aquesta novel·la una història del Paral·lel, dels cafès, dels cabarets i dels qui hi vivien. Una novel·la històrica amb una protagonista ferma i decidida que no es deixa doblegar. Una recomanació: llegiu-la amb avidesa i estigueu alerta, que l’autor ofereix rutes guiades als escenaris de la novel·la a través de les seves xarxes socials (sempre que ens ho permetin les restriccions).

Simón (Blackie Books)

Miqui Otero ho ha tornat a fer. Ha tornat a explicar la història d’una generació o a fer-nos reviure una Barcelona pre-olímpica, de barri, que es posava guapa deixant-ne fora els seus habitants… i ens passeja fins la Barcelona de després del Fòrum de les Cultures amb la seva elegància habitual. Amb o sense gavardina i ulleres de pasta podeu acompanyar-lo i deixar créixer els seus personatges i deixar que us enamorin una mica. A nosaltres ja ens han captivat del tot.

Si ja els heu llegit tots dos no patiu, tenim moltes més coses per fer-vos viatjar sense moure-us del sofà, només us heu d’acostar a la vostra llibreria de confiança i deixar-vos aconsellar. Sempre trobareu una llibretera disposada a guiar-vos, estem encantades de fer la nostra feina.

Més notícies
Cinc llibres per recordar Víctor Nubla
Notícia: Cinc llibres per recordar Víctor Nubla
Comparteix
L'autor mort recentment us ofereix temàtiques diverses i sempre un toc d'humor
5 escenaris literaris a prop del Born (i no, no tot és ‘Victus’)
Notícia: 5 escenaris literaris a prop del Born (i no, no tot és ‘Victus’)
Comparteix
Novel·les, poemes i obres de teatre tenen la ciutat com a escenari o fins i tot com a 'personatge'
Llibres per a un confinament per coronavirus
Notícia: Llibres per a un confinament per coronavirus
Comparteix
Cinc títols adequats per matar el temps lliure addicional sobrevingut pel tancament de molts equipaments
Sis personatges en cerca de lector (infantil)
Notícia: Sis personatges en cerca de lector (infantil)
Comparteix
Les noves col·leccions per als petits que més han triomfat en les reserves i vendes online durant el confinament i en la desescalada
Amb la col·laboració de La Carbonera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa