Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis personatges en cerca de lector (infantil)
  • CA
Amb la col·laboració de

Ara que ja no vivim en cap fase numerada, reprenem l’escriptura i venim a explicar-vos una mica què és el que més hem treballat aquests dies, perquè potser us sorprendrà. Durant el confinament hem recomanat infinitat de llibres per a adults, hem tingut debats eterns a les xarxes sobre què fem amb les criatures, hem fet un munt de repartiments de llibres en bicicleta i hem donat hora per tal que vinguéssiu a buscar llibres, però sobretot, sobretot, hem venut llibres per a primers lectors. Perquè potser els adults teníem lectures, relectures i altres continguts en línia, i els més menuts encara passaven la fase de rellegir el mateix conte cinc-centes vegades. Però, què havíem de fer amb aquells primers lectors, o lectors autònoms d’entre 6 i 10 anys, que ho devoren tot i sempre volen més?

Aquí no hem vingut a xerrar de si han d’obrir o no les escoles, i de quina manera, sinó sobretot, hem vingut a presentar-vos uns quants personatges que han vingut per quedar-se:

1. L’Agus i els Monstres

Jaume Copons i Liliana Fortuny fa molta estona i disset entregues de l’Agus que treballen junts. És divertidíssim, té dibuixos i es deixa llegir molt bé. Si n’enganxen un no el deixen anar, així que proveu-ho.

2. La Mortina

Una nena zombie i un gos que no sap si és viu o mort intenten fer-se amics dels nens vius. Si teniu persones petites amb sentit de l’humor i una mica de gust per la foscor, aquest és el vostre llibre.

3. El gos pudent

Blackie Books s’han enamorat i ens han enamorat del Gos Pudent i el Gat Aixafat i a nosaltres ens fan riure moltíssim. De moment tenim tres entregues, però esperem que en vinguin moltes més (i aviat els veurem animats).

4. Els futbolíssims

Que sí, que abans de fer-ne una pel·lícula també hi havia el llibre, i de pel·lícula només n’hi ha una i de llibres n’hi ha tants com disset. Ah, i si no en teniu prou, del mateix autor també trobareu Els forasters del temps.

5. Els diaris de la Cirera

Un còmic per trobar-vos en forma de diari d’una noia que somnia ser escriptora i ens explica tot allò que li passa i que no deixa d’explorar.  Un altre còmic que ens encanta és El Narval, un unicorn marí que escriu en lletra de pal tot el que li passa sota el mar.

6. Anna Kadabra

Pedro Mañas i David Sierra han ideat un poble de bruixes amb una màgia molt especial, plena de colors i estètica dels vuitanta, purpurina brilli-brilli i absolutament addictiva. Els primers dos volums han volat i el dia que sortia el tercer teníem lectors a la llibreria esperant a la porta.

Aquestes són només les novetats, però si us sentiu nostàlgics sempre podeu aprofitar i recuperar les edicions en facsímil dels llibres que han fet cinquanta anys com El zoo de’n Pitus, Rovelló, La colla dels deu

En fi, que si alguna cosa hem après aquests dies és que la febre lectora no s’atura i que quan a aquestes edats demanen un llibre el millor que podeu fer els qui teniu persones petites al vostre entorn és ajudar-los a llegir. Que aquests són els lectors del futur, i a nosaltres ens fan felices. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa