Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC força un ple a Gràcia pels concerts ‘privats’ de la Festa Major
  • CA

El districte de Gràcia es reunirà en una sessió extraordinària per abordar la polèmica que preludia la pròxima Festa Major de la Vila de Gràcia, en què s’ha triat una empresa privada per organitzar concerts i actes que entitats arrelades al barri han acostumat a muntar els últims anys. El ple extraordinari, forçat pels cinc consellers d’ERC, es celebrarà aquest dimarts a les 18.00 hores i es reclama que el govern del districte -presidit pel regidor dels comuns Eloi Badia– es comprometi a vetllar per la protecció de la cultura popular i el teixit associatiu que el representa.

La controvèrsia ve arran de la resolució del concurs públic en què es va treure a licitació el muntatge dels espectacles habituals durant la festa d’agost a la plaça del Sol i el carrer Bailèn. L’adjudicació s’ha concedit a l’empresa Jölssen Events, “sense cap tipus d’arrelament al territori”, recrimina ERC. El Centre Artesà Tradicionàrius i l’Orfeó Gracienc s’havien responsabilitzat dels actes que amanien les celebracions a la plaça del Sol i a la plaça del Diamant, però enguany no ho podran fer.

Manca d’arrelament

Els republicans recriminen al districte de Gràcia que no introduís clàusules al concurs que condicionessin la concessió del contracte a una oferta que demostrés arrelament al barri. En aquest sentit, la proposta de resolució que ERC presenta perquè es debati al ple del districte pressiona el govern local perquè es posicioni a favor d’estudiar la inclusió de “criteris de territorialitat o d’arrelament territorial” en la licitació de serveis d’esplai, culturals i esportius de Gràcia.

A més, els republicans també defensaran que es garanteixi i es promoguin les activitats organitzades per les entitats de cultura popular de Gràcia “a través de tots els mecanismes que l’administració tingui al seu abast”.

“Trista sorpresa”

El regidor d’ERC Max Zañartu ha opinat que la concessió del muntatge dels concerts a una empresa privada i aliena a Gràcia és un “fet preocupant”. “Menyscaba el caràcter associatiu i popular de la Festa Major”, ha expressat el republicà, que ha exigit a l’executiu municipal que doni “totes les explicacions necessàries davant d’aquesta trista sorpresa”.

Zañartu admet que la llei de contractes públics espanyola podia deixar “poc marge” a l’Ajuntament per prioritzar una entitat més representativa de Gràcia però amb menys múscul econòmic que una empresa. En tot cas, enfatitza que ERC vol saber “què ha fet el Govern Municipal per evitar que una empresa sense arrelament al barri gestioni “La Plaça del Folk”, i què farà per evitar que torni a passar”.

Més notícies
Torna la festa major al Poble sec
Torna la Festa Major del Poble-sec sense restriccions
Notícia: Torna la Festa Major del Poble-sec sense restriccions
Comparteix
La celebració s’inicia el 15 de juliol i s’allargarà fins al 24 de juliol
Un dels espais de les naus ubicades al carrer Terol de Gràcia / A.R.
Barcelona vol enderrocar una petita joia de la memòria industrial de Gràcia
Notícia: Barcelona vol enderrocar una petita joia de la memòria industrial de Gràcia
Comparteix
Les naus del carrer Terol van albergar un antic negoci tèxtil i van ser reformades per l'arquitecte Josep Llinàs | El consistori considera que no tenen valor patrimonial i les demolirà en el marc de pla urbanístic de Gràcia
Gent agrupada a Gràcia durant la Festa Major / Maria Asmarat / ACN
Una clàusula condicionarà els concerts ‘privats’ de les Festes de Gràcia
Notícia: Una clàusula condicionarà els concerts ‘privats’ de les Festes de Gràcia
Comparteix
Les entitats populars afectades i el consistori estan treballant per trobar una "solució raonable"
Ball de l'àliga a la plaça de la Vila de Gràcia, després del pregó d'inici de festes / Meritxell M. Pauné
Malestar per la tria d’una empresa pels concerts de la festes de Gràcia
Notícia: Malestar per la tria d’una empresa pels concerts de la festes de Gràcia
Comparteix
L'Ajuntament exclou entitats populars que han acostumat a organitzar part dels espectacles de la cita d'agost

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa