Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una clàusula condicionarà els concerts ‘privats’ de les Festes de Gràcia
  • CA

Nous detalls sobre la polèmica elecció d’una empresa privada per a l’organització de concerts a les Festes de Gràcia. Després de la polseguera aixecada per la decisió de no deixar les actuacions en mans de cap les entitats de la Vila de Gràcia que acostumaven a fer-se càrrec dels actes, una de les agrupacions afectades ha revelat aquest dimecres en un comunicat noves informacions sobre com és la licitació municipal i, en concret, sobre una clàusula que condiciona el contingut de la programació.

En una nota de premsa, el Centre Artesà Tradicionarius lamenta que el concurs públic hagi acabat en mans d’una empresa privada, però apunta que serà una comissió específica la que s’encarregarà de determinar el contingut dels espectacles programats tant a la plaça del Sol com al carrer Bailén.

De fet, una de les clàusules de la licitació remarca que aquest grup estarà format per representants polítics del districte de Gràcia, per la Fundació Festa Major de Gràcia -la responsable de tots els actes- i per l’Associació Cultural per la Tradició Musical (Tram), que gestiona el Centre Artesà Tradicionàrius i també el festival homònim.

Segons informa Europa Press, les entitats afectades estan en conversacions amb els responsables del districte barceloní per tal d’analitzar el malestar i la situació generada per aquesta licitació i per provar de trobar una “solució raonable” a la problemàtica.

Declaració institucional

Precisament, aquest dimecres s’ha aprovat a proposta del grup municipal de JxCat una declaració institucional en el plenari de Gràcia que insta el govern local a vetllar perquè les entitats de cultura popular puguin continuar oferint activitats a les festes majors, donant d’aquesta manera resposta a la polèmica suscitada.

En aquest sentit, la declaració recull l’obligació del consistori barceloní de protegir i promocionar les activitats de cultura popular que duen a terme les entitats del districte, uns actes que qualifiquen de “patrimoni immaterial de valor incalculable”, però a la vegada molt “fràgil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa