Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna la Festa Major del Poble-sec sense restriccions
  • CA

L’inici de la festivitat serà divendres 15 de juliol, a les 19.30 h, amb el tradicional toc de festa, que arrencarà des de la plaça dels Ocellets. Les entitats de cultura tradicional passejaran per diversos carrers del barri fins a arribar a la plaça Navas, on tindrà lloc el pregó d’enguany a les 21.00 h del vespre.

Els protagonistes del pregó seran Soraya Donoso i Mònica Coll, treballadora social i infermera del CAP Les Hortes, respectivament; i Jordi Altirriba, metge del CAP Manso. L’acte culminarà amb un castell de focs a la mateixa plaça, previst a les 21.30 h.

La 29a edició de la trobada de gegants a la plaça de Santa Madrona serà un dels plats forts d’aquests dies, previst per dissabte 16 de juliol, a partir de les 18.00 h de la tarda. El cap de setmana següent, dissabte 23 de juliol, tindrà lloc la 36a Diada Infernal, organitzada pels diables del Poble-Sec. A més, durant tots aquests dies també hi haurà concerts d’estils musicals diversos. La majoria es concentraran al parc de les Tres Xemeneies i a la plaça de Santa Madrona.

Fins al 23 de juliol, el Centre Cultural Albareda acull una exposició d’imatges festives de les set entitats que formen part del Consell de cultura popular i tradicional del Poble-sec: la colla gegantera, els diables, la colla castellera “Bandarres”, l’esbart Renaixença, la Societat Coral Els Moderns, la Societat Coral La Palma Moderna i els Amics de la Sardana.

A més, al mateix espai es pot veure una mostra del 24è concurs de cartells. El cartell guanyador d’aquesta edició és obra de la il·lustradora gironina i col·laboradora de la revista El Jueves, Judit Crehuet. La imatge inclou alguns edificis icònics del barri, com ara el Molino o les Tres Xemeneies, i també diverses referències a la cultura popular.

Consulta la programació completa de la festa en aquest enllaç.

Estigues informat de l’actualitat del món de la cultura popular a Tornaveu.

TORNAVEU

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa