Amb la col·laboració de

Contes per preparar la (no)cavalcada de Reis

Sense poder saludar-los en persona, moltes famílies hauran d'espavilar-se per explicar com els Reis d'Orient porten coses a la gent

Aquest cap de setmana és el darrer abans de Reis i la canalla està més engrescada que mai. Aquest any serà estrany, sense pluja de caramels ni totes les coses màgiques que comporten les cavalcades massives al carrer. Les entrades pel campament substitutori que l’Ajuntament ha instal·lat al Fòrum s’han exhaurit a la velocitat de la llum, així que als més petits costarà una mica veure en persona a Ses Màgiques Majestats a Barcelona.

A moltes famílies, doncs, els tocarà donar una volta més a la ja de per sí molt elaborada explicació sobre com els Reis d’Orient porten coses a la gent. Així que avui recomanem un parell de contes escrits i il·lustrats per autors de Barcelona que parlen d’això.

Els Reis d’Orient (La Galera)

En aquesta versió d’Anna Canyelles il·lustrada per l’hortenca Roser Calafell hi trobarem uns reis atabalats perquè el temps se’ls tira al damunt i els tocarà córrer per arribar a tot. És una versió tradicional del conte, una mica passada pel filtre de la modernor, que segur que servirà per explicar com era això de les cavalcades abans de la pandèmia.

Els Reis Mags i els dolents dels contes (Baula)

Sabeu qui són i què fan, els Vivim del cuentu? Doncs es dediquen a explicar contes. Però a vegades, quan es posen a escriure, els desexpliquen. I aquí s’han proposat desexplicar-nos la història dels Reis Mags, posar-los al mateix conte que els dolents dels contes i…. I no us explicaré com acaba perquè val la pena que el llegiu.

Esperem que amb aquestes lectures tingueu prou material per tal de preparar una vigília de Reis atípica però igualment emocionant. 

Més informació

Nou comentari