Les ‘altres’ cavalcades de Barcelona: una vintena de barris tindran els seus Reis

Una vintena de desfilades recorreran la ciutat dissabte a la tarda i complementaran la gran cavalcada del centre de la ciutat

El seguici festiu dels Reis Mags recorrerà tota Barcelona i s’aproparà màgicament als nens i nenes dels deu districtes gràcies a una vintena de cavalcades simultànies als barris de la ciutat. En paral·lel a la gran rua central, que creuarà Ciutat Vella i Sant Antoni, les petites desfilades de proximitat permetran saludar a Melcior, Gaspar i Baltasar sense aglomeracions ni dificultats de transport. I amb elements singulars, com l’arribada en tren a Nou Barris i Sant Andreu o la pirotècnia que els acompanya a la Marina.

En tots els casos hi haurà carrosses, música i comparses, coordinades pels comerciants i les entitats de cada territori. Algunes, a més, oferiran xocolatada a l’inici o al final, així com recollida de cartes i fins i tot de xumets pels nens i nenes que vulguin mostrar als Reis que s’han fet grans i ja no en necessiten. El districte més prolífic serà Sant Andreu, amb sis previstes, mentre que Gràcia i les Corts tindran només una cavalcada cada un. Ciutat Vella i l’Eixample no tenen rues de barri perquè acullen el recorregut de la Cavalcada principal. Cal tenir en compte que dues cavalcades s’avançaran i tindran lloc divendres a la tarda: la protagonitzada per tres carteres reials a Gràcia i la que animarà l’entorn de la Ciutadella.

Divendres 4 de gener a la tarda

– Cavalcada de Reis als barris del Parc i la Llacuna del Poblenou (de 18 a 20h): arrencarà des del carrer de Wellington i acabarà a la placeta de la Carretera Antiga de Mataró, on podran entregar-se cartes per als Reis.

– Cavalcada de les Carteres Reials a Gràcia (de 18 a 20h): nou itinerari enguany, amb sortida dels Jardinets de Gràcia i arribada a la plaça Vila de Gràcia, on les carteres recolliran les missives infantils. Passarà per carrers com Montseny, Perla i Sant Lluís, s’aturarà a Joanic i girarà cua per Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla i Diluvi.

Dissabte 5 de gener a la tarda

Districte de Nou Barris

– Cavalcada de Reis a Nou Barris (a partir de les 17.30h): els Reis arriben amb tren, a l’estació de Torre Baró. Després de desembarcar al districte es traslladen a la plaça Major de Nou Barris, on protagonitzen un espectacle de rebuda a les 18h. Comencen la cavalcada des de Via Favència a les 19.15h i l’acaben davant l’estació de Sant Andreu Arenal passades les 20h.

Districte de Sant Andreu

– Cavalcada de Reis de Sant Andreu i la Sagrera (de les 17.15 a les 20.30h): arribada dels Reis amb tren, amb un espectacle de rebuda a la plaça de l’Estació. Saludaran a petits i grans des de la Seu del Districte i començaran el recorregut a les 18.40h des de plaça Orfila fins a la plaça de Massadas, on se’ls aclamarà amb una xocolatada i parlaments de comiat.

– Cavalcada de Reis al Bon Pastor (17h): xocolatada i sortida des del carrer São Paulo, al costat del centre comercial la Maquinista, i final a la plaça Robert Gerhard –on hi ha el centre cívic del barri i hi havia l’antic mercat–.

– Cavalcada de Reia al barri de Baró de Viver (a partir de les 19h): enguany el barri tindrà rua pròpia enlloc de conjunta amb Bon Pastor i sortirà al Centre Cívic Baró de viver.

– Cavalcada de Reis al Congrés-Indians (a partir de les 18h): sortida des del Centre Cívic Can Clariana Cultural i arribada a la plaça Congrés Eucarístic, davant de la parròquia de Sant Pius X, on les autoritats rebran a Melcior, Gaspar i Baltasar cap a les 19.15h.

– Cavalcada de Reis a Trinitat Vella (de 18 a 21h): sortida del parc de la Casa de les Aigües, recorregut en espiral i arribada a la plaça de la Trinitat.

– Cavalcada de Reis a Navas (a les 18.45h): és la rua que sortirà més tard i continuarà el recorregut pels barris veïns del Camp de l’Arpa i el Clot, al districte de Sant Martí.

Districte de Sant Martí

– Cavalcada de Reis al Clot – Camp de l’Arpa (a partir de les 19.30h): procedent de Navas, d’on haurà sortit a les 18.45h, la rua passarà per carrers com Ripollès, Muntanya, Mallorca, Dos de Maig, València i Rogent fins a completar l’itinerari davant del mercat del Clot a les 20.30h. La carrossa del rei Gaspar recollirà xumets i un cotxe de Correus s’emportarà les cartes infantils per a Ses Majestats.

– Cavalcada de Reis al Poblenou (de 17.30 a 20h): sortida i arribada a Can Saladrigas, on també es recolliran cartes. L’organitzen els comerciants amb l’ajuda de les comissions de festa major.

– Cavalcada de Reis a la Rambla de Prim (de 17 a 21h): un llarg itinerari recorrerà durant quatre hores els barris del Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, amb sortida de la plaça de Leonardo da Vinci i final a la plaça de la Palmera.

Horta-Guinardó

– Cavalcada de Reis d’Horta-Guinardó (18h): sortirà del Carmel però recorrerà també els barris d’Horta, la Font d’en Fargues i el Guinardó.

– Cavalcada de Reis a Sant Genís dels Agudells (a partir de les 18h): sortida des de la plaça de la Font del Roure amb lliuraments de cartes i xocolatada a la plaça de Meguidó. Els assistents estan convidats a portar fanalets de llum per guiar als Reis, que faran l’últim tram del recorregut a peu i rebran dels veïns presents simbòlics com sal, pa i la clau màgica que obre totes les llars.

– Cavalcada de Reis a la Teixonera (de 19 a 21.30h): sortida i final a la parròquia de Sant Cebrià.

– Cavalcada de Reis a Montbau (a partir de les 18h): sortida al carrer de Vayreda.

Districtes de les Corts i de Sants

– Cavalcada de Reis a Sants – Les Corts (a partir de les 17h): recorregut en dues fases, als districtes de Les Corts i de Sants. Els Reis seran rebuts amb tots els honors a la plaça de Comes de 17h a 18h i aleshores començaran el recorregut en direcció a Sants. Baixaran per Vallespir fins a l’estació i tornaran a pujar per Galileu fins a acabar la rua als Jardins de Can Mantega.

– Cavalcada de Reis a la Marina (de 18 a 21h): sortida de la plaça de les Matemàtiques acompanyats dels diables del Port, que oferiran un espectacle pirotècnic.

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

– Cavalcada de Reis a Sant Gervasi i la Bonanova (a partir de les 18h): recollida de cartes a la plaça de la Bonanova i inici del recorregut a les 20.30h, que acabarà al mercat de Galvany.

– Cavalcada de Reis a Sarrià (de 15 a 20h): tota una marató! La recollida de cartes a la plaça del Consell de la Vila començarà tot just després de dinar i està prevista una gran rebuda als Reis a les 18h per part de les autoritats del districte. Una hora més tard començarà el recorregut davant l’escola de les Salesianes, que no acabarà a Major de Sarrià –que està en obres– sinó al carrer Margenat.

Més informació

Nou comentari