Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les ‘altres’ cavalcades de Barcelona: una vintena de barris tindran els seus Reis
  • CA

El seguici festiu dels Reis Mags recorrerà tota Barcelona i s’aproparà màgicament als nens i nenes dels deu districtes gràcies a una vintena de cavalcades simultànies als barris de la ciutat. En paral·lel a la gran rua central, que creuarà Ciutat Vella i Sant Antoni, les petites desfilades de proximitat permetran saludar a Melcior, Gaspar i Baltasar sense aglomeracions ni dificultats de transport. I amb elements singulars, com l’arribada en tren a Nou Barris i Sant Andreu o la pirotècnia que els acompanya a la Marina.

En tots els casos hi haurà carrosses, música i comparses, coordinades pels comerciants i les entitats de cada territori. Algunes, a més, oferiran xocolatada a l’inici o al final, així com recollida de cartes i fins i tot de xumets pels nens i nenes que vulguin mostrar als Reis que s’han fet grans i ja no en necessiten. El districte més prolífic serà Sant Andreu, amb sis previstes, mentre que Gràcia i les Corts tindran només una cavalcada cada un. Ciutat Vella i l’Eixample no tenen rues de barri perquè acullen el recorregut de la Cavalcada principal. Cal tenir en compte que dues cavalcades s’avançaran i tindran lloc divendres a la tarda: la protagonitzada per tres carteres reials a Gràcia i la que animarà l’entorn de la Ciutadella.

Divendres 4 de gener a la tarda

– Cavalcada de Reis als barris del Parc i la Llacuna del Poblenou (de 18 a 20h): arrencarà des del carrer de Wellington i acabarà a la placeta de la Carretera Antiga de Mataró, on podran entregar-se cartes per als Reis.

– Cavalcada de les Carteres Reials a Gràcia (de 18 a 20h): nou itinerari enguany, amb sortida dels Jardinets de Gràcia i arribada a la plaça Vila de Gràcia, on les carteres recolliran les missives infantils. Passarà per carrers com Montseny, Perla i Sant Lluís, s’aturarà a Joanic i girarà cua per Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla i Diluvi.

Dissabte 5 de gener a la tarda

Districte de Nou Barris

– Cavalcada de Reis a Nou Barris (a partir de les 17.30h): els Reis arriben amb tren, a l’estació de Torre Baró. Després de desembarcar al districte es traslladen a la plaça Major de Nou Barris, on protagonitzen un espectacle de rebuda a les 18h. Comencen la cavalcada des de Via Favència a les 19.15h i l’acaben davant l’estació de Sant Andreu Arenal passades les 20h.

Districte de Sant Andreu

– Cavalcada de Reis de Sant Andreu i la Sagrera (de les 17.15 a les 20.30h): arribada dels Reis amb tren, amb un espectacle de rebuda a la plaça de l’Estació. Saludaran a petits i grans des de la Seu del Districte i començaran el recorregut a les 18.40h des de plaça Orfila fins a la plaça de Massadas, on se’ls aclamarà amb una xocolatada i parlaments de comiat.

– Cavalcada de Reis al Bon Pastor (17h): xocolatada i sortida des del carrer São Paulo, al costat del centre comercial la Maquinista, i final a la plaça Robert Gerhard –on hi ha el centre cívic del barri i hi havia l’antic mercat–.

– Cavalcada de Reia al barri de Baró de Viver (a partir de les 19h): enguany el barri tindrà rua pròpia enlloc de conjunta amb Bon Pastor i sortirà al Centre Cívic Baró de viver.

– Cavalcada de Reis al Congrés-Indians (a partir de les 18h): sortida des del Centre Cívic Can Clariana Cultural i arribada a la plaça Congrés Eucarístic, davant de la parròquia de Sant Pius X, on les autoritats rebran a Melcior, Gaspar i Baltasar cap a les 19.15h.

– Cavalcada de Reis a Trinitat Vella (de 18 a 21h): sortida del parc de la Casa de les Aigües, recorregut en espiral i arribada a la plaça de la Trinitat.

– Cavalcada de Reis a Navas (a les 18.45h): és la rua que sortirà més tard i continuarà el recorregut pels barris veïns del Camp de l’Arpa i el Clot, al districte de Sant Martí.

Districte de Sant Martí

– Cavalcada de Reis al Clot – Camp de l’Arpa (a partir de les 19.30h): procedent de Navas, d’on haurà sortit a les 18.45h, la rua passarà per carrers com Ripollès, Muntanya, Mallorca, Dos de Maig, València i Rogent fins a completar l’itinerari davant del mercat del Clot a les 20.30h. La carrossa del rei Gaspar recollirà xumets i un cotxe de Correus s’emportarà les cartes infantils per a Ses Majestats.

– Cavalcada de Reis al Poblenou (de 17.30 a 20h): sortida i arribada a Can Saladrigas, on també es recolliran cartes. L’organitzen els comerciants amb l’ajuda de les comissions de festa major.

– Cavalcada de Reis a la Rambla de Prim (de 17 a 21h): un llarg itinerari recorrerà durant quatre hores els barris del Besòs i el Maresme, la Verneda i la Pau, amb sortida de la plaça de Leonardo da Vinci i final a la plaça de la Palmera.

Horta-Guinardó

– Cavalcada de Reis d’Horta-Guinardó (18h): sortirà del Carmel però recorrerà també els barris d’Horta, la Font d’en Fargues i el Guinardó.

– Cavalcada de Reis a Sant Genís dels Agudells (a partir de les 18h): sortida des de la plaça de la Font del Roure amb lliuraments de cartes i xocolatada a la plaça de Meguidó. Els assistents estan convidats a portar fanalets de llum per guiar als Reis, que faran l’últim tram del recorregut a peu i rebran dels veïns presents simbòlics com sal, pa i la clau màgica que obre totes les llars.

– Cavalcada de Reis a la Teixonera (de 19 a 21.30h): sortida i final a la parròquia de Sant Cebrià.

– Cavalcada de Reis a Montbau (a partir de les 18h): sortida al carrer de Vayreda.

Districtes de les Corts i de Sants

– Cavalcada de Reis a Sants – Les Corts (a partir de les 17h): recorregut en dues fases, als districtes de Les Corts i de Sants. Els Reis seran rebuts amb tots els honors a la plaça de Comes de 17h a 18h i aleshores començaran el recorregut en direcció a Sants. Baixaran per Vallespir fins a l’estació i tornaran a pujar per Galileu fins a acabar la rua als Jardins de Can Mantega.

– Cavalcada de Reis a la Marina (de 18 a 21h): sortida de la plaça de les Matemàtiques acompanyats dels diables del Port, que oferiran un espectacle pirotècnic.

Districte de Sarrià – Sant Gervasi

– Cavalcada de Reis a Sant Gervasi i la Bonanova (a partir de les 18h): recollida de cartes a la plaça de la Bonanova i inici del recorregut a les 20.30h, que acabarà al mercat de Galvany.

– Cavalcada de Reis a Sarrià (de 15 a 20h): tota una marató! La recollida de cartes a la plaça del Consell de la Vila començarà tot just després de dinar i està prevista una gran rebuda als Reis a les 18h per part de les autoritats del districte. Una hora més tard començarà el recorregut davant l’escola de les Salesianes, que no acabarà a Major de Sarrià –que està en obres– sinó al carrer Margenat.

Més notícies
Ajuntament i comerciants volen que les grans marques paguin per millorar l’enllumenat de Nadal
Notícia: Ajuntament i comerciants volen que les grans marques paguin per millorar l’enllumenat de Nadal
Comparteix
No està previst canviar el model de llums que tanta polèmica genera i que ha deixat la Diagonal a les fosques
Vigo gasta 47 vegades més que Barcelona en llums de Nadal
Notícia: Vigo gasta 47 vegades més que Barcelona en llums de Nadal
Comparteix
Les dades de l'Observatori dels Serveis Urbans indica que la ciutat gallega destina 2,8 euros per habitant a l'enllumenat nadalenc i la capital catalana, 0,06
El Senyor de l’Hivern encén l’enllumenat de Nadal
Notícia: El Senyor de l’Hivern encén l’enllumenat de Nadal
Comparteix
L'acte d'encesa ha estat presidit per l'alcaldessa Ada Colau
PP i C’s critiquen el pessebre de Colau perquè “ridiculitza” el Nadal
Notícia: PP i C’s critiquen el pessebre de Colau perquè “ridiculitza” el Nadal
Comparteix
Els dos partits han acusat l’Ajuntament de riure’s de la tradició nadalenca per motius ideològics
Un arbre de Nadal dedicat als presos polítics decorarà el Raval
Notícia: Un arbre de Nadal dedicat als presos polítics decorarà el Raval
Comparteix
Associacions del barri i entitats i partits com l'ANC, Òmnium, PDeCAT i ERC han fomentat la iniciativa
La misteriosa desaparició dels avets a pedals d’Imma Mayol
Notícia: La misteriosa desaparició dels avets a pedals d’Imma Mayol
Comparteix
Els polèmics arbres es van desballestar i reciclar en algun moment, segons l’Ajuntament, però ningú en sap donar cap detall

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa