PP i C’s critiquen el pessebre de Colau perquè “ridiculitza” el Nadal

Els dos partits han acusat l’Ajuntament de riure’s de la tradició nadalenca per motius ideològics

Els grups municipals del PP i C’s no estan gens contents amb el pessebre que l’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat a la plaça Sant Jaume. La presentació del pessebre, feta aquest divendres, ja va provocar diverses reaccions adverses entre ciutadans que s’hi van acostar, sobretot per unes rampes d’accés a l’obra, que rellisquen si estan mullades.

Les crítiques de PP i C’s, no obstant, estan dirigides a la part artística. “El pessebre de Colau a plaça Sant Jaume és una burla al Nadal, als barcelonins i a la pròpia tradició”, ha assegurat el líder popular al l’Ajuntament, Alberto Fernández. El PP ja ha anunciat que a la propera Comissió de Cultura en demanarà la retirada i la seva substitució per un pessebre tradicional. “Confiem que amb el suport de la resta de l’oposició, l’alcaldessa entengui que Barcelona no necessita fer experiments al Nadal com convertir les figures del pessebre en cadires”.

Per la seva banda, la presidenta de C’s al consistori, Carina Mejías, ha acusat Colau de “fer el ridícul i convertir el Nadal en el solstici d’hivern amb la intenció d’acabar amb la tradició religiosa”. Mejías ha descrit el pessebre de “muntatge vergonyós” i ha criticat que l’equip de Govern intenti “imposar la seva ideologia laicista”. També ha lamentat que cada any l’Associació de Pessebristes de Barcelona ha de buscar un espai alternatiu per exhibir el pessebre tradicional. 

Més informació

Nou comentari