Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona se situa entre les ciutats que més cervesa beuen a Europa
  • CA

Menys que a Praga, a Munich o a Berlín però més que a Dublín o a Brussel·les. Barcelona es col·loca en el top 20 de les ciutats on més cervesa es beu a Europa, segons una classificació recent de la web britànica de productes financers money.co.uk, que es basa en dades de 2016 recollides per Statista, un portal de dades sobre mercat i consum.

Segons aquest peculiar estudi, Barcelona pugna per la novena posició del rànquing amb Viena i tres ciutats de l’Estat espanyol: Madrid, Sevilla i Màlaga. En totes cinc s’estima que cada ciutadà paladeja de mitjana 104 litres de cervesa a l’any.

La quantitat de cervesa que es consumeix a Barcelona frega el de tres ciutats d’Alemanya, un dels grans productors mundials d’una beguda que és considerada com un símbol nacional. Sempre segons l’informe de money.co.uk, Barcelona no se situa gaire lluny dels 107 litres de cervesa a l’any que beuen els veïns de Frankfurt, Munich -seu de la popular Oktoberfest, la gran festa tradicional de la cervesa- i Berlín.

Praga, al capdavant

La classificació sobre els majors bevedors de cervesa d’Europa l’encapçala Praga, lluny de la resta de grans ciutats del continent. Cada habitant de la capital de la República Txeca -una altra potència productora de la beguda rossa- s’empassa 144 litres per any. A certa distància, li segueix Varsòvia: a la capital polaca es beuen 127 litres de cervesa per cap, d’acord a la mateixa estadística. La mateixa quantitat la iguala una altra gran ciutat polaca, Cracòvia, que completa el podi dels amants acèrrims de la cervesa a Europa.

Encara per sobre de Barcelona es posiciona una altra ciutat que, a priori, no es creuria que fos capaç de competir en el top ten cerveser. És Venècia, un dels principals destins turístics europeus. La localitat dels canals registra 106 litres de cervesa per cap i se situa com la ciutat italiana en una posició més destacada en la classificació.

Per altra banda, Barcelona supera capitals europees il·lustres per la seva oferta cervesera. D’acord a l’informe, aquí es beu més cervesa que a Dublín, la capital de la cervesa negra, on es calcula que cada persona gaudeix de 93 litres per any. Els barcelonins també sobrepassen els 81 litres de mitjana que acrediten els residents de Brussel·les, a Bèlgica, un país amb una gamma variada de marques pròpies de cervesa. La capital catalana també venç amb escreix l’elevat consum per persona que s’atribueix a L’Haia, Luxemburg, Reykjavík, Dubrovnik i Ljubljana.

Barcelona té una oferta pròpia de marques de cervesa. A més, la ciutat no s’ha escapat de la moda de tallers i de petites empreses que elaboren la beguda amb mètodes artesanals. A més, algunes cerveseries han reflotat després de la davallada pel tancament de la restauració i els locals d’oci a causa de la pandèmia. És el cas de The Quiet Man, un pub irlandès que ha reobert amb nou nom a tocar de la Rambla després que la crisi sanitària tombés el seu antecessor.

Entre les ciutats amb més bars

Per altra banda, el mateix informe de money.co.uk situa Barcelona com una de les 25 ciutats del món que acumula més bars per habitant. Segons aquesta altra classificació, la capital catalana és la dinovena gran ciutat del món amb més establiments d’hosteleria.

L’estudi estima que existeixen 9,23 bars i discoteques a Barcelona per cada 100.000 habitants. La xifra supera la mitjana de 8,82 bars de Madrid.

Per sobre es situen força ciutats, amb una oferta que s’intueix força més àmplia: a Londres es compten 11,19 pubs per cada 100.000 veïns; a Budapest són 14,14 bars de mitjana; a Miami, 18,41; a Àmsterdam, 22,56; a Edimburg, 34,29, i a Las Vegas, 41,89. Aquest rànquing el torna a liderar Praga, amb 47,87 bars per cada 100.000 residents.

Més notícies
Festes diverses en hotels de Barcelona
Festes gratis en hotels de Barcelona: aquest és el calendari
Notícia: Festes gratis en hotels de Barcelona: aquest és el calendari
Comparteix
Fins al 14 de maig, una dotzena d'hotels ofereixen festes temàtiques per celebrar la tornada a la normalitat
El pastís de formatge de la pastisseria Jon Cake
La milla d’or del dolç barceloní
Notícia: La milla d’or del dolç barceloní
Comparteix
La Barcelona més dolça ens guia pels carrerons del Born per descobrir les delícies ensucrades de Jon Cake, Turró La Campana, Cookies Demasié, Brunells i Hoffman
The Quiet Man és l'irlandès més antic de Barcelona / Facebook
La nova etapa del pub irlandès més antic de Barcelona
Notícia: La nova etapa del pub irlandès més antic de Barcelona
Comparteix
The Quiet Man ha renascut de la mà de nous propietaris després d’un any i mig tancat per la pandèmia
El local de la Gran Via on s'instal·larà la cadena de gelats Lucciano's / GSV
Els gelats argentins desembarquen a Barcelona
Notícia: Els gelats argentins desembarquen a Barcelona
Comparteix
La cadena Lucciano's ultima l'obertura del seu primer establiment en un antic comerç emblemàtic del centre de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa