Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova etapa del pub irlandès més antic de Barcelona
  • CA

Fa quasi trenta anys que Seamus Farrell, un irlandès de soca-rel, va obrir The Quiet Man, actualment el pub irlandès en actiu més antic de Barcelona. L’hecatombe vírica va obligar a tancar-lo quan operava sota el nom de Shenanigans’ Speak Easy. L’anterior propietari li havia donat un aire més de cocteleria, però un parell d’emprenedors amants de la cervesa Guinness van assumir el relleu d’aquest local del carrer Marquès de Barberà, ben a prop de la Rambla, que ha tornat als seus orígens. Ara podria passar realment pel decorat d’una pel·lícula ambientada a Dublín.

“Ens va semblar bona idea ajuntar-nos dos hostalers especialitzats en cervesa per mantenir viva aquesta icona de la ciutat comtal”, expliquen el Jordi Mora i el Martí Sastre, que no volien ni pensar en què el pub acabés convertit en l’enèsima botiga de mòbils del Raval o un reducte turístic desconnectat del barri. Han volgut trencar així amb la dinàmica de molts bars emblemàtics de Ciutat Vella que han sucumbit als estralls de la pandèmia: “No volíem que aquest diamant se’ns escapés també”. 

Una taverna de barri

Mora i Sastre han recuperat l’essència del primer pub irlandès: música en directe, una carta de whisky envejable que suma al voltant de 60 varietats, el tirat de  la Guinness, pòsters de pel·lícules, parament de fusta massissa que portaren d’Irlanda en vaixell, la barra original, tapisseria verda als sofàs… Tot plegat té l’aire nostàlgic d’una època passada. 

Lluny de convertir-se en un atractiu turístic més de la Rambla, The Quiet Man s’ha fet un lloc a la vida dels veïns. “No venem fum, ni oferta pel turisme de borratxera”, asseguren els dos propietaris, que van reobrir-lo el 14 de juliol de l’any passat, en plena crisi de la Covid. “L’any de reobertura no ha estat molt agraït –reconeixen–, però ens animava que tot i les restriccions la gent es passava a saludar i a rememorar anècdotes”. 

Els dos hostalers tenen fe cega en el futur del local: “El millor encara està per arribar”. Així, auguren una llarga vida a aquesta taverna intergeneracional única que ja forma part de la memòria col·lectiva de Raval.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa