Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alcolea de Dalt, el guarnit guanyador dels premis populars de les festes de Sants
  • CA

Les festes de Sants viuen el seu últim cap de setmana i han entregat aquest dissabte els premis populars als millors carrers guarnits. El primer premi se l’ha emportat el carrer Alcolea de Dalt per una decoració dedicada al 75è aniversari de l’alliberament de París en acabar la Segona Guerra Mundial. Els veïns l’han escollit com el millor guarnit del barri amb 492 vots, segons ha anunciat l’emissora Sants 3 Ràdio, organitzadora del certamen, en l’acte de lliurament.

[r:4]

Amb un decorat inspirat en jocs de taula com el dòmino, la plaça la Farga ha fet doblet en els premis: ha guanyat el segon premi de carrers millor decorats (485 vots) i el guardó al millor sostre. El tercer lloc ha estat pel carrer Sagunt, que va obtenir la victòria al concurs oficial amb amb un decorat modernista. Enguany la votació popular ha comptat amb més de 3.000 sufragis, una xifra de participació històrica. 

A l’acte de lliurament han assistit el president del Parlament, Roger Torrent; els regidors de Barcelona Ernest Maragall (ERC), Marc Serra (BComú), Josep Bou (PP), Marilén Barceló (Cs), Neus Munté (JxCat) i Maribel Sánchez (PSC); el director de Sants 3 Ràdio, Oleguer Forcades, i la cantant i actriu Núria Feliu.

Torrent: les festes, un “patrimoni del país”

Després de lliurar el primer premi, Torrent ha agraït als veïns la seva constància i perseverança en unes festes que són “patrimoni del país” i símbol de la seva vinculació amb la cultura popular. El president del Parlament ha posat en valor l’esforç dels veïns: “Decorar els carrers no és només un acte festiu. És un acte de comunitat, és un d’aquests actes que ens ajuda a explicar que allò que compartim no és només un espai on vivim “.

En aquest sentit, Torrent ha subratllat que iniciatives com la d’engalanar els carrers serveixen per “fer comunitat”, una cosa essencial per als que es consideren republicans, segons ha dit. També ha desitjat que els líders independentistes a la presó preventiva pel judici de l’1-O puguin assistir a les festes de Sants de l’any vinent. Per a recordar la seva absència forçosa s’han col·locat dos llaços grocs entre les cadires reservades per al públic amb les fotografies del líder d’ERC, Oriol Junqueras, i l’exconseller Joaquim Forn.

Serra (BComú) se suma al desig de comptar amb els presos el 2020

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra (BComú), ha desitjat que els presos independentistes puguin estar en les pròximes festes de Sants. Ha dit que en el seu primer any com a regidor del districte els veïns li han ensenyat “a voler al barri”, alguna cosa, segons ell, imprescindible per fer política. La regidora del PSC Maribel Sánchez ha desitjat una bona festa major als veïns i ha agraït la seva tasca a la federació de carrers de les festes majors. 

El regidor d’ERC, Ernest Maragall, s’ha referit als discursos dels alguns dels premiats i organitzadors de la festa, que han llançat proclames en favor dels presos independentistes: “El missatge que ens envieu és que Sants no calla, que Sants afirma i que, com heu dit molts de vosaltres, mira endavant, al futur d’aquest barri, aquesta ciutat i aquest país “. La regidora de JxCat Neus Munté ha destacat la implicació de tots els veïns en aquesta edició, amb “uns actes tan bonics, tanta i tanta tendresa i tanta i tanta reivindicació”.

[r:6]

La regidora de Cs Marilén Barceló ha felicitat a la comissió de festes del barri i a Sants 3 Ràdio, pel pluralisme i l’interès amb el qual informen sobre l’actualitat municipal. El regidor del PP Josep Bou ha reconegut que ha estat la primera vegada que ha participat en la festa major de Sants i que s’ha sentit molt impressionat per la tasca dels voluntaris i la decoració dels carrers: “Sants. Teniu maco fins el nom!”, ha fet broma.

Núria Feliu no falla a les festes de Sants

La cantant i actriu Núria Feliu, veïna de Sants, ha llegit el poema Divisa de la poeta Maria Mercè Marçal, i ha celebrat que els joves s’hagin implicat tant en aquesta edició, una de les reivindicacions històriques dels veïns més veterans. “Els decorats dels carrers ara són grans, forts valents. Jo recordo les casetes de flors delicades … Això són ja altres èpoques. El que és important és que vingueu i participeu la gent jove”, ha dit.

Durant el seu discurs, Feliu ha entonat el ‘no passaran’, ha recordat als presos independentistes i ha acabat la seva intervenció amb una crida a participar a la Diada: “Què heu de fer el dia 11? A casa, res!”. Feliu també ha lliurat el tercer premi als representants del carrer Sagunt i ha estat testimoni d’un ball de gegants ‘en què ha participat la figura de la Geganta Núria Feliu.

Més notícies
L’incivisme tampoc perdona els guarnits de les festes de Sants
Notícia: L’incivisme tampoc perdona els guarnits de les festes de Sants
Comparteix
Almenys tres carrers han patit destrosses o sostraccions d'elements de la decoració els primers dies de festa major
Les festes de Sants s’inicien reivindicant els drets humans davant les morts al Mediterrani
Notícia: Les festes de Sants s’inicien reivindicant els drets humans davant les morts al Mediterrani
Comparteix
El pregoner oficial, Toni Rovira, ha celebrat el seu lligam amb els veïns de Sants i ha recordat que el van "salvar" quan pintaven maldades
Una marxa feminista obre les festes de Sants després de les agressions de Gràcia
Notícia: Una marxa feminista obre les festes de Sants després de les agressions de Gràcia
Comparteix
Una manifestació amb torxes recorre el barri la nit abans del pregó, al crit de "La nit és nostra, cap agressió sense resposta"
Mapa de carrers guarnits i serveis de les festes de Sants 2019
Notícia: Mapa de carrers guarnits i serveis de les festes de Sants 2019
Comparteix
Localitza fàcilment tots els lavabos públics i el nou punt d'informació masclista
Guia dels concerts de la Festa Major de Sants
Notícia: Guia dels concerts de la Festa Major de Sants
Comparteix
Descobreix els millors concerts que es fan cada dia al barri de Sants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa