L’Acadèmia Catalana de la Música demana no contraposar salut i cultura arran del concert als balcons

L'entitat veu amb "preocupació" la polèmica i que s'utilitzi la música per "atacar adversaris polítics"

L’Acadèmia Catalana de la Música veu amb “preocupació” la polèmica sorgida al voltant del concert Barcelona, ens en sortirem perquè, a parer seu, “ha generat una falsa i perillosa dialèctica política i social, que contraposa la música a la salut dels ciutadans“. L’entitat, que aplega més d’una trentena d’associacions, ha lamentat la “gestió comunicativa” del concert als balcons” i s’ha mostrat en contra de “qualsevol intent d’utilitzar la música i la cultura com a eina propagandística o com a instrument per atacar adversaris polítics”.

A través d’un comunicat, l’acadèmia considera que la situació del sector “ja és prou delicada i complexa per haver de lidiar, amb la seva utilització partidista”. L’entitat recorda que “la música és una expressió humana, social i cultural que ens ha acompanyat sempre, tant a nivell individual com col·lectiu, en els millors i pitjors moments i etapes de la història” i defensa “la seva lliure pràctica” sense que siguin “acusats de frivolitzar o menystenir la greu situació actual”.

L’Acadèmia Catalana de la Música destaca que el sector “musical i cultural es troba immers en una crisi sense precedents, on la major part dels seus professionals, especialment els músics, no només han vist aturada la seva activitat sinó que no s’han pogut ni es podran acollir a cap ajuda a causa de la deficient regulació del sector”.

Més informació

Nou comentari