Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rectificació d’urgència per salvar el concert dels balcons impulsat per l’Ajuntament
  • CA

Maniobra d’urgència per salvar els mobles després de la polèmica d’ahir a la nit sobre el concert dels balcons i els terrats impulsat per l’Ajuntament i anunciat dijous a bombo i platerets per l’alcaldessa, Ada Colau, en una videoconferència amb els presentadors, Andreu Buenafuente i Clara Segura, i Joan Manuel Serrat, un dels convidats a actuar-hi. El fet que almenys 7 artistes del 20 convidats fessin públic ahir que rebutjaven participar-hi pel cost que representava  –200.000 euros de l’Ajuntament per “assumir la part tècnica”, segons Colau– ha provocat una reacció política aquest dissabte a primera hora.

Segons ha anunciat el consistori, finalment no s’invertirà ni un euro públic en l’espectacle. “Les productores El Terrat i Mediapro han comunicat que assumiran el projecte sense que tingui cap cost per l’Ajuntament de Barcelona”, ha informat el govern municipal en una nota de premsa enviada abans de les vuit del matí.

Segons el comunicat, “Barcelona, ens en sortirem és una producció audiovisual tècnicament complexa, amb múltiples escenaris i molts artistes. La voluntat de l’organització és produir un programa de televisió impecable tècnicament, amb un so i una imatge a l’altura dels artistes que en formen part. Per aquest motiu, els costos han anat bàsicament a la producció tècnica, sense els marges que les productores cobrarien en esdeveniments similars”.

La reacció de l’oposició ha estat unànime: al macroconcert anunciat per l’alcaldessa Ada Colau li han plogut les crítiques des de tot l’arc ideològic, des de l’expresident Carles Puigdemont (JxCat) i Ernest Maragall (ERC) fins als grups municipals de Ciutadans i de Manuel Valls. Els independentistes s’han esplaiat en les crítiques al concert, sabent-se socis prioritaris per a pactar nous pressupostos les properes setmanes. A les files constitucionalistes també suquen pa a la polèmica, subratllant altres finalitats a les que al seu parer serien més útils els 200.000 euros previstos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa