Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament claudica i cancel·la el polèmic concert als balcons
  • CA

El projecte ‘Barcelona, ens en sortirem’ no es farà. L’alcaldessa Ada Colau ha anunciat personalment que l’ajuntament cancel·la el polèmic concert als balcons, amb un cost de 200.000 euros, després de l’allau de crítiques rebudes en les darreres hores. “Hem pres aquesta difícil decisió en constatar el malestar que ha generat la proposta a una part del sector cultural”, ha explicat en un post de Facebook. 

Aquest divendres nit va començar una cadena d’anuncis de grups musicals, que es retiraven del cartell en conèixer el cost de 200.000 euros del projecte. Al matí a primera hora l’Ajuntament ha intentat una maniobra d’urgència per salvar l’espectacle: els productors –El Terrat i MediaPro– assumirien tot el cost perquè les arques públiques no paguessin ni un euro i la mateixa alcaldessa s’ha ofert a parlar amb els artistes crítics. No obstant, la pluja de crítiques polítiques i culturals no s’ha aturat i finalment Ajuntament i les productores han claudicat. “Hem intentat reformular la proposta amb la implicació de El Terrat, que s’ha ofert a què tirés endavant sense suposar cap despesa de diners públics. Així i tot, valorant el malestar generat, els organitzadors decidim cancel·lar”, ha exposat l’alcadessa. 

“Linxament” i ‘”oportunisme polític”

L’autocrítica, però, no ha anat gaire més enllà. L’alcaldessa es reafirma en la idoneïtat de la iniciativa i considera que la polèmica és “oportunisme polític”. “Estic convençuda que tenia tot el sentit tirar-lo endavant, tant per Barcelona com per donar un missatge d’esperança més enllà de la nostra ciutat. I el que seria un error és contraposar aquest esdeveniment únic i especial amb les polítiques culturals que fem i seguirem fent en el dia a dia”. “Una cosa són dubtes i crítiques, que es poden resoldre parlant i fent canvis si cal, i una altra molt diferent és la política del linxament, l’insult i la polarització que s’ha normalitzat a aquest país els darrers anys”, ha criticat. 

Marc Serra veu pressió política als grups

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha anat més enllà i ha donat a entendre que alguns grups han plantat l’ajuntament per pressió política. “No sé si els que s’han desmarcat del concert són conscients que la majoria que els han empès a fer-ho els importa un rave la precarietat del sector”, ha defensat. Ràpidament li han respost l’exdiputat de la CUP Antonio Baños i el regidor d’ERC Jordi Coronas. També professionals de l’escena cultural li han replicat i Serra els ha respost un cop i un altre refermant-se en el “partidisme” que segons ell ha tenyit la polèmica. 

Albiach dispara contra el Govern català

La líder dels comuns al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, també ha sortit en defensa d’Ada Colau i ha aprofitat per disparar contra els pressupostos de la Generalitat, que està negociant amb JxCat i ERC. “De vegades les coses no surten bé, però és d’agrair l’esforç de l’Ajuntament de Barcelona en cultura, on destina més del 5% del seu pressupost. La Generalitat només l’1%”, ha piulat la diputada, que també ha insistit en què la polèmica és “oportunisme polític”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa