Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
10 hits del Sónar que no et pots perdre
  • CA

El Sónar Barcelona torna aquest 2022 i ho farà en el seu format habitual, com abans de la pandèmia de la covid-19. El festival de música se celebrarà al llarg de tres dies: 16, 17 i 18 de juny. Ho farà a la Fira Montjuïc. A més, també se celebrarà dues nits, les del 17 i 18 de juny, en aquest cas a la Fira Gran Via. El festival presentarà 117 xous i compaginarà estrenes, concerts exclusius, esperats retorns als escenaris i una àmplia representació del talent global, nacional i local més rellevant del moment, tal com prometen els seus organitzadors. Aquests són els 10 hits que no et pots perdre:

1. Els nous xous audiovisuals de tres gegants de l’electrònica mundial

El llegendari duet britànic The Chemical Brothers presentarà en viu el seu darrer treball No Geography en un nou i espectacular xou audiovisual produït al costat dels artistes visuals Adam Smith i Marcus Lyall. Després d’un parèntesi de quatre anys, el trio berlinès Moderat torna a Sónar de Nit i ho farà amb un extraordinari xou audiovisual on presentaran el seu recent nou àlbum MORE D4TA i el seu formidable catàleg de clàssics del nostre temps.

2. Sónar de Nit: les DJs del moment a la pista de ball més gran del món

Els DJ sets de música techno d’Anfisa Letyago -encarregada de tancar a SonarClub dissabte-, Charlotte de Witte, Or:la, ANNA o Richie Hawtin, el viatge de house progressiu d’Eric Prydz o la colorida sessió de house i disc de The Blessed Madonna, encarregada de tancar a SonarPub by ThunderBitch dissabte, faran ballar el públic tant com el xou en clau disc-house Power to the PPL A/V de Folamour o el live d’acid techno de Reinier Zonneveld.

C. Tangana torna a Sónar convertit en una estrella global i amb un extraordinari xou de grans dimensions, que beu tant de tots els seus èxits com del seu recent àlbum El Madrileño. Nathy Peluso també torna a Sónar, aquesta vegada amb el seu aclamat Calambre sota el braç, per demostrar per què és referent femenina de tota una generació i segueix regnant amb una imponent presència al terreny dels sons llatins i urbans. El fenomen urbà Morad amb el seu “triomf de la veritat”, el neoperreo en clau feminista de Ms Nina i el pop modern i autèntic de la prometedora Simona aproparan al públic el so d’un futur cada cop més proper.

Nathy Peluso
Nathy Peluso

4. Dos DJ sets exclusius de sis hores amb so circular

SonarCar albergarà dues sessions de sis hores amb so circular envoltant cada una de les nits. Divendres, el col·lectiu queer berlinès Herrensauna XXL oferirà una sessió de música techno i electro, que comptarà amb Salome, CEM, MCMLXXXV i l’heroi del rave nacional Cadency (aka d’Héctor Oaks). Dissabte, prendran el relleu Kabza De Small x DJ Maphorisa (Scorpion Kings) per signar un profund viatge a ritme del nou gènere house amapià ‘made in’ Sud-àfrica.

5. Estrenes absolutes de xous inèdits especialment creats per al festival

Niño de Elche + Ylia + Banda “La Valenciana”: ‘Concert de músika festera’ reinterpretarà la música de les festes populars de València amb més de 50 músics en un concert sense igual, que creuarà els límits entre la música rave, el so bakala i la tradició flamenca. Maria Arnal i Marcel Bagés presenten Hiperutopia, una nova manifestació del seu àlbum Clamor on estaran acompanyats per les 36 veus del Cor de Noies de l’Orfeó Català. També hi haurà Samantha Hudson.

6. Un nou Sónar+D amb dos escenaris oberts a tot el públic

El nou Stage+D estarà dedicat a conferències amb un alt component audiovisual i performatiu i als xous mutidisciplinars. El SonarComplex, amb les actuacions musicals de major caire tecnològic.

7. La creativitat s’esplaia en grans xous audiovisuals

Arca debutarà a Sónar de Nit amb un nou xou en què presentarà en directe els seus cinc nous àlbums. Sota el paraigua del nou Sónar+D i el seu esperit de traslladar el laboratori a l’escenari, SonarComplex acollirà -obert a tot el públic de Sónar de Dia- els experiments vocals de Lafawndah, Lyra Pramuk o Eartheater, les propostes audiovisuals de Quayola, Martin Messier o Hamill Industries & Kiani de la Vall i la percussió experimental d’Eli Keszler.

8. Música electrònica de club més avantguardista

Amb el seu house amapià hi ha Kabza De Small x DJ Maphorisa (Scorpion Kings). També la cantant i ballarina Kamo Mphela. Les asiàtic-britàniques Manara i Jyoty faran gala del seu gresol estilístic multicultural i la seva radicalitat a la barreja.

Sónar+D
Sónar+D

9. Esperit radical i innovador

SonarPark by DICE serà la llar d’algunes de les propostes festives més trencadores i arriscades de Sónar de Dia. Allí actuaran els ja esmentats Morad, Simona o Ms Nina, així com Rojuu, la sevillana Juicy Bae farà valer la proposta de flamenc i ritmes urbans; el Bobe amb els seus ritmes drill i afro; els canaris Locoplaya amb les seves lletres en clau rap; els germans gallecs Yugen Kala amb la seva electrònica experimental, que va de l’ambient a la bass music; o el duet mori, rusowsky amb el seu bedroom pop amable.

10. SonarExtra: tres intervencions sonores al cor de Barcelona

Barcelona viurà la setmana de Sónar al seu centre neuràlgic gràcies a SonarExtra. La ruta plantejada portarà el públic fins al Palau Güell, el primer lloc a Espanya que albergarà una instal·lació sonora amb Hiperòrgano -un òrgan capaç de ser activat mitjançant eines informàtiques via accessos MIDI-. Qualsevol que visiti el Palau Güell entre el 15 i el 19 de juny podrà viure aquesta experiència absolutament inèdita.

La següent parada serà l’Hotel ME Barcelona, on es podrà visitar del 15 al 18 de juny la instal·lació audiovisual immersiva ‘Transient’, presentd by ME by Meliá, de l’artista italià Quayola. La tercera i última parada serà la Fundació Antoni Tàpies.

Més notícies
ja hi ha cartell complet del Sónar 2022
El Sónar ja té el cartell complet per a l’edició 2022
Notícia: El Sónar ja té el cartell complet per a l’edició 2022
Comparteix
El festival torna a la normalitat amb l'edició que se celebrarà del 16 al 18 de juny.
El tinent d'alcalde Jaume Collboni i el director general de GSMA, John Hoffman, durant la presentació del Barcelona Beat / Maria Asmarat / ACN
Discjòqueis i música a l’aire lliure al Mobile per ‘vendre’ Barcelona
Notícia: Discjòqueis i música a l’aire lliure al Mobile per ‘vendre’ Barcelona
Comparteix
S'estrena un espai al recinte amb espectacles i actuacions del Sónar, el Cruïlla i el festival Mira
Tipografia 'Futura', al taller de Bunkertype / BLF
Bunkertype o com fer de la tipografia un art
Notícia: Bunkertype o com fer de la tipografia un art
Comparteix
Jesús Morentin combina el disseny amb la tècnica dels antics impressors, des del soterrani de casa seva
Actuació d'Arca en l'edició del Sónar de l'any passat / ACN
El Sónar 2022 suma Nathy Peluso, Eric Prydz i Kiddy Smile al seu cartell
Notícia: El Sónar 2022 suma Nathy Peluso, Eric Prydz i Kiddy Smile al seu cartell
Comparteix
Se celebrarà de l'16 a el 18 de juny als recintes de Montjuïc i Gran Via de Fira de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa