Ramon Masià vol evitar un possible frau a les eleccions a la Cambra

El candidat demana que es compleixi la normativa i es requereixi el pin d'un sol ús durant les votacions

El candidat a presidir la Cambra de Comerç de Barcelona, Ramon Masià, vol garantir que no hi hagi cap possibilitat d’engany a les pròximes eleccions de l’ens. Tant és així que ha presentat un recurs d’alçada al departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat per demanar el compliment de les normes i “evitar qualsevol possible frau”. En un comunicat que recull Europa Press, la seva candidatura recorda que per votar electrònicament, tant les normes del 2017 com un decret del 2018, detallaven que calia “una doble autentificació de la identitat dels votants: el certificat digital i la utilització d’un pin d’un sol ús”.

Tot i així, el text de Masià apunta que el pin d’un sol ús, també anomenat ‘autenticació robusta’, “havia desaparegut sense cap motiu aparent més que l’aparent dificultat de la seva execució“. Per això, el candidat demana que es prepari tot allò necessari per garantir que a les eleccions es recupera aquesta modalitat que, a més, va rebre la confirmació per escrit de la seva necessitat per part de la Junta Electoral Central el passat 11 d’abril. 

Masià assegura que ho demana per aconseguir unes eleccions “netes”, segons Europa Press, i cita la consellera Àngels Chacón per recordar que va esmentar “el certificat digital com a únic mode d’identifació dels votants”.

Més informació

Nou comentari