La Cambra de Comerç es traslladarà a un nou edifici del [email protected] el 2022

L'entitat construirà un edifici de 21 plantes en sòl municipal i en llogarà 13 a l'Ajuntament, que ubicarà les seves oficines administratives per estalviar costos

El [email protected] ja és oficialment el nou centre de negocis de Barcelona. Seguint l’estela de les multinacionals estrangeres i les start ups, la Cambra de Comerç ha decidit traslladar la seva seu al districte tecnològic per acostar-se “a la nova economia del coneixement” i situar-se al centre de la “transformació de futur” que viu la ciutat. I per fer-ho construirà un edifici nou de 20.500 metres quadrats en un solar municipal del carrer Pujades –cantonada Selva de Mar i molt a prop de la Diagonal– que estarà acabat el 2022.

D’aquesta manera, la Cambra manté la seva política d’estar allà on hi ha el negoci, com ja havia fet des de finals del segle XIX, quan tenia la seu a la Casa Llotja de Mar perquè l’economia girava al voltant del port, o en la seva ubicació actual a l’avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia, que era el centre de l’activitat empresarial barcelonina. Ara fa un pas més i aixecarà un edifici de 21 plantes per posar-hi les seves oficines centrals i en llogarà 13 a l’Ajuntament, que aprofitarà per unificar serveis administratius.

Estalvi de costos

La Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona han signat el protocol de cessió de gairebé 13.000 metres quadrats del futur edifici, que permetrà al consistori agrupar les oficines de nombrosos serveis municipals que ara es troben dispersats en diversos edificis de tota la ciutat. Això permetrà estalviar costos i temps i millorar l’eficiència energètica i facilitarà l’accés dels ciutadans.

L’Ajuntament s’ha compromès a ocupar les 13 plantes durant un període mínim de 35 anys i podria traslladar-hi un miler de treballadors. La signatura posa fi a un llarg procés que va començar el 2005 i que es va haver de redefinir el 2010. El següent pas serà crear una comissió conjunta per fer el seguiment del projecte executiu i assegurar que es compleixen els terminis pactats.

Més informació

Nou comentari