Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Comerç es traslladarà a un nou edifici del 22@ el 2022
  • CA

El 22@ ja és oficialment el nou centre de negocis de Barcelona. Seguint l’estela de les multinacionals estrangeres i les start ups, la Cambra de Comerç ha decidit traslladar la seva seu al districte tecnològic per acostar-se “a la nova economia del coneixement” i situar-se al centre de la “transformació de futur” que viu la ciutat. I per fer-ho construirà un edifici nou de 20.500 metres quadrats en un solar municipal del carrer Pujades –cantonada Selva de Mar i molt a prop de la Diagonal– que estarà acabat el 2022.

D’aquesta manera, la Cambra manté la seva política d’estar allà on hi ha el negoci, com ja havia fet des de finals del segle XIX, quan tenia la seu a la Casa Llotja de Mar perquè l’economia girava al voltant del port, o en la seva ubicació actual a l’avinguda Diagonal amb passeig de Gràcia, que era el centre de l’activitat empresarial barcelonina. Ara fa un pas més i aixecarà un edifici de 21 plantes per posar-hi les seves oficines centrals i en llogarà 13 a l’Ajuntament, que aprofitarà per unificar serveis administratius.

Estalvi de costos

La Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona han signat el protocol de cessió de gairebé 13.000 metres quadrats del futur edifici, que permetrà al consistori agrupar les oficines de nombrosos serveis municipals que ara es troben dispersats en diversos edificis de tota la ciutat. Això permetrà estalviar costos i temps i millorar l’eficiència energètica i facilitarà l’accés dels ciutadans.

L’Ajuntament s’ha compromès a ocupar les 13 plantes durant un període mínim de 35 anys i podria traslladar-hi un miler de treballadors. La signatura posa fi a un llarg procés que va començar el 2005 i que es va haver de redefinir el 2010. El següent pas serà crear una comissió conjunta per fer el seguiment del projecte executiu i assegurar que es compleixen els terminis pactats.

Més notícies
La CNMV traslladarà la seu de Barcelona al 22@ per aprofitar l’edifici de la CNMC
Notícia: La CNMV traslladarà la seu de Barcelona al 22@ per aprofitar l’edifici de la CNMC
Comparteix
Deixarà el passeig de Gràcia per instal·lar-se a l'edifici del Poblenou, que és seu també de Casa Àsia i ha passat molts anys gairebé buit
La multinacional Global Knowledge aterra al 22@ de Barcelona
Notícia: La multinacional Global Knowledge aterra al 22@ de Barcelona
Comparteix
L'empresa madrilenya està especialitzada en formació en TIC i compta amb més de 1.500 professionals de tot el món
El 22@ guanyarà 335.000 metres quadrats d’oficines en tres anys
Notícia: El 22@ guanyarà 335.000 metres quadrats d’oficines en tres anys
Comparteix
Les empreses que volen instal·lar-se al districte i l'escassetat de producte acabat s'està traduint en "un impacte en els preus"
El 22@ rebrà el nou Hospital Evangèlic
Notícia: El 22@ rebrà el nou Hospital Evangèlic
Comparteix
La construcció del nou centre sanitari acabarà el 2021 i comptarà amb 180 llits

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa