El futur “operatiu estable” de Guàrdia Urbana i Mossos contra el top manta es fa esperar

Una nova reunió sense acord alenteix la resolució d'aquest punt de venda ambulant | L'Ajuntament vol que Mossos, TMB i Renfe hi destinin personal permanent

La solució de futur per a impedir la concentració de manters al vestíbul de metro i Renfe de plaça Catalunya es farà esperar encara una mica més. La reunió celebrada aquest dimarts entre comandaments de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra no ha aconseguit cap acord sobre com articular un “operatiu estable” que ompli l’espai de policia i vigilants privats i eviti que el top manta s’hi torni a instal·lar després de cada batuda. En aquesta ocasió, a més, no ha assistit a la trobada cap representant dels operadors de transport, Renfe i TMB, que està previst que participin en reunions posteriors.

Fonts municipals recollides per l’ACN subratllen la necessitat que s’impliquin “tant els Mossos com els dos operadors ferroviaris, cadascun en el marc de les seves competències” per poder posar en marxa l’operatiu “el més aviat possible”. El nucli de la discussió rau en quin percentatge del personal aporta cada institució per fer possible l’estratègia de ‘saturació’ preventiva, que exigeix un gran nombre d’efectius. Tant Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra han manifestat vàries vegades com els dos cossos policials van curts de plantilla. Per la seva banda, portaveus dels Mossos d’Esquadra han declarat a l’ACN que treballen en com ha de ser aquest operatiu “estable” i que aposten perquè el “lideri la Guàrdia Urbana”. 

Més informació

Nou comentari