Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Visitar Barcelona sense baixar de l’autocar: així seran els primers viatges en creuer
  • CA

El president de l’Associació Corporativa d’Agències de Viatges Especialitzades (ACAVe), Marti Sarrate, preveu restriccions “molt dures” per als primers creueristes que visitin Barcelona després de la pandèmia, com per exemple que els turistes no puguin trepitjar la ciutat a peu. Així ho ha explicat Sarrate en una entrevista a betevé, en què ha puntualitzat que els turistes només podran veure la ciutat des de l’autocar, que haurà de ser desinfectat. A més, els turistes hauran de viatjar en grups bombolla i els creuers només ocuparan el 10% de l’aforament total sense possibilitat de poder-hi fer bufets.

Aquestes mesures tindrien el vistiplau de l’Ajuntament i la Generalitat però encara no tenen llum verd de l’executiu espanyol. Les dues companyies que començarien a operar al juny són MSC i Costa Cruceros. Fa pocs dies, la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, va confirmar que es treballa en l’escenari que per Sant Joan es pugui reprendre l’activitat de forma molt limitada encara. En una entrevista al 3/24, també va detallar que els passatgers haurien d’accedir als creuers amb una PCR negativa, que es repetiria durant el viatge.

El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va avançar fa uns dies que treballen a contrarellotge amb el Port per recuperar l’activitat dels creuers tan aviat com sigui possible i que en dos mesos la ciutat podria rebre els primers vaixells. “La idea és fer proves pilot per comprovar que funciona”, va dir. “Els restaurants, els hotels i les botigues necessiten clients i hem de fer tots els esforços per fer que la reactivació econòmica sigui segura”, ha afegit el líder socialista al consistori. “Cal reactivar l’economia a mesura que es van vacunant perquè cada dia que passa les empreses pateixen més. No podem esperar”. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àlex a abril 15, 2021 | 17:35
    Àlex abril 15, 2021 | 17:35
    Quin escàndol i quina cosa més ridícula. Això sí les deixalles dels vaixells monstre si que les deixaran com a record del sojorn. Els catalans no n'aprendrem mai ? Ep! Som al segle XXI.
  2. Icona del comentari de: Guillem-, a abril 16, 2021 | 09:28
    Guillem-, abril 16, 2021 | 09:28
    Els creuers aporten alguna cosa a Barcelona a part de la merda que llencen al mar?
    • Icona del comentari de: Àlex a abril 16, 2021 | 10:49
      Àlex abril 16, 2021 | 10:49
      A banda de la contaminació del mar, recorda que aquests monstres poden contenir més poblció que molts de municipis i que totes les deixalles orgàniques, inorgàniques, plàstics les descarreguen al nostre país, som tant acollidors ! Els catalans aprendrem algun dia a gestionar el turisme, sense malmetre el teixit i el benestar de la població resident, ni el patrimoni urbà, ni el patrimoni natural etc com fan la resta de països i ciutats civilitzades d'Europa ? Quim mèrit té ésser el port de Barcelona el que acull més vaixell gegants ? Molt senzill, els altres no ho permeten, ni els interessa. ës com la indústria petroquímica de l'entorn de Tarragona, on hi feien cap totes les industries que àrees més avançades d'Europa les rebutjaven, resultat: perdua d'aqüifers i d'unes àrees agricoles i una contaminació d ecal Déu. Seguim ? Per què ens costa tant desempallegar-nos del passat dictatorial, no aprem mai a fer les cose millor ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa