Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port aspira a recuperar l’activitat de creuers al juny
  • CA

La presidenta del Port de Barcelona, ​​Mercè Conesa, ha anunciat que s’està treballant per tancar, al llarg del mes d’abril, uns protocols que permetin recuperar l’activitat dels creuers a Barcelona a partir de l’última setmana de juny. En una entrevista al 3/24 de TV3, ha assegurat que aquests protocols seran “absolutament estrictes, seriosos i supervisats per equips mèdics”, i que té la intenció de realitzar proves pilots amb dues empreses que operen habitualment al port.

A més, ha dit que preveu que els vaixells amb destinació Barcelona afectats pel bloqueig de Canal de Suez arribin a la ciutat en una setmana –el 19 d’abril com a màxim–, després que ja hagin atracat tres dels 14 vaixells afectats. Ha recordat que queden 11 vaixells per arribar: “Ja estan programades les seves escales, i les companyies navilieres han reprogramat el dia de la seva arribada”

Ha explicat que les terminals del port estan treballant 24 hores a el dia, s’han triplicat els torns, es treballa els dissabtes, i els estibadors “estan donant el màxim possible de la seva professionalitat”. Per això, ha reclamat que aquest col·lectiu de treballadors sigui considerat prioritari per rebre la vacuna contra el coronavirus: “Ho hem sol·licitat a la conselleria de Salut de la Generalitat”. No han rebut encara resposta.

Impacte econòmic

Pel que fa a l’impacte econòmic del bloqueig, que va durar prop d’una setmana, ha destacat que encara no ho han pogut quantificar “més enllà d’aquest retard en la cadena logística”. “Nosaltres calcularem l’impacte quan veiem el que ha suposat de més la contractació del col·lectiu de l’estiba”, ha afirmat, però no considera que aquest augment de mà d’obra afecti econòmicament perquè ja estava previst que arribessin els vaixells.

Tampoc pronostica que el retard hagi incrementat el preu final de productes: “Com que era mercaderia que ja estava contractada, i aquí operen les asseguradores i reasseguradores, creiem que això quedarà cobert”.

Dades positives

Conesa ha assegurat que hi ha dades positives pel que fa a el tràfic de contenidors al Port de Barcelona al gener i febrer de 2021, que ha crescut un 18%, de manera que hi ha un “clar increment de recuperació”. Tot i que la situació es troba encara per sota dels nivells previs a la pandèmia de la Covid-19, les dades de creixement indiquen que es va “pel bon camí”.

Més notícies
Un avió aterra al Prat / ACN
La gestió de vols al Prat remunta però segueix amb una caiguda del 54%
Notícia: La gestió de vols al Prat remunta però segueix amb una caiguda del 54%
Comparteix
Entre febrer i març la caiguda es frena un 24%, segons el gestor aeroportuari Enaire
Un dels busos metropolitans del nou servei interurbà / AMB
La batalla permanent pels autobusos metropolitans de Barcelona
Notícia: La batalla permanent pels autobusos metropolitans de Barcelona
Comparteix
Un segle de canvis en les concessions del transport interurbà, rere les topades de Competència i AMB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa