La Sagrada Família veu “totalment compatible” completar el disseny de Gaudí i millorar el barri

La Junta Constructora es mostra "oberta al diàleg" amb el veïnat i l'Ajuntament per trobar la solució idònia

Els responsables de la Sagrada Família han considerat aquest dijous “totalment compatible” acabar el temple tal com va ser planificat per l’arquitecte Antoni Gaudí i millorar els equipaments i la qualitat de vida del veïnat. Una representació de la Junta Constructora encapçalada pel director general, Xavier Martínez, ha participat en la primera reunió per abordar l’execució del projecte de la façana de la Glòria. La seva construcció pot implicar reallotjar veïns del carrer Mallorca i enderrocar diversos blocs. 

La delegació de la Junta Constructora ha recordat que en els darrers temps s’ha arribat a “grans acords i consensos” i ha posat d’exemple les llicències urbanístiques o la cessió a l’Ajuntament d’un local de transició per a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí. Durant la trobada, la Junta Constructora ha presentat uns plànols del projecte que ha assegurat que van ser signats per Antoni Gaudí el 1916. Els responsables del temple asseguren que el document “confirma” que la voluntat de l’arquitecte era construir unes escales a l’entrada principal. L’espai on anirien les escales està ocupat actualment per un edifici residencial.

Els plànols, de consulta pública, confirmen per als representants de la Junta Constructora la seva “màxima prioritat”, construir la basílica “tal com Antoni Gaudí la va planificar”. A la trobada, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, també hi han participat els regidors Janet Sanz i Jordi Martí, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, la Plataforma d’Afectats per la Sagrada Família i SOS Monuments.

Nou comentari