Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El polèmic hotel de 300 habitacions del Poblenou estarà llest el 2021
  • CA

El grup hoteler The Student Hotel (TSH) acaba de signar un crèdit de 90 milions d’euros amb el Banco Santander, el Banc Sabadell i HSBC per finançar la construcció de dos nous projectes, un Barcelona i un altre a Madrid. A la capital catalana hi aixecarà un polèmic hotel juvenil de 15 plantes i 300 habitacions que s’ubicarà a un solar en desús del carrer Cristóbal de Moura, al Poblenou.

El responsable de Serveis Corporatius de TSH, Lucas Rijckmans, assegura que l’Estat espanyol és “un mercat clau” dins de l’agressiva estratègia d’expansió del grup, que preveu invertir 2.000 milions d’euros en el mercat europeu en els pròxims cinc anys. A Barcelona TSH Spain ja gestiona dues residències d’estudiants, una amb 97 habitacions al Poble-sec i una altra de 500 habitacions al Parc i la Llacuna del Poblenou.

Un projecte controvertit

El pla especial que permet l’edificació de l’hotel juvenil es va aprovar al ple de l’Ajuntament de Barcelona del 21 de desembre del 2018, que va quedar dissimulat pel consell de ministres que Pedro Sánchez va fer a Barcelona aquell mateix dia. El projecte havia rebut el vistiplau de la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat amb els vots favorables de BComú, PDeCAT, PP i Cs malgrat les crítiques dels veïns. “Compleix amb les normatives específiques del 22@ i amb les del Peuat”, van justificar fonts municipals.

Entitats com ens Plantem, Taula Eix Pere IV o la mateixa Associació de Veïns del Poblenou han alertat que l’arribada d’aquest macrohotel “alterarà encara més la vida al barri”. En canvi, la companyia assegura que el projecte revifarà una zona que feia temps que estava en desús. De fet, el futur hotel compartirà illa amb un laboratori de mobilitat de la Unió Europea que s’instal·larà a l’antiga fàbrica Ca l’Alier.

‘Coworking’ i ‘coliving’

TSH Spain té previst obrir l’hotel a la segona meitat de 2021 i planeja fer-hi una barreja d’hotel, residència d’estudiants i espai de coworking per captar una gran varietat de clients: des de turistes que estan uns quants dies a Barcelona fins a estudiants que vénen a passar un any a la ciutat. L’edifici també comptarà amb un viver d’empreses i diverses zones comunes per treballar, però també per fer vida social, el que es coneix com a coliving, una nova tendència que arriba amb força.

Més notícies
Nova polèmica al Poblenou per un hotel juvenil de 450 places
Notícia: Nova polèmica al Poblenou per un hotel juvenil de 450 places
Comparteix
L'Ajuntament aprova un nou projecte al costat de l’antiga fàbrica de Ca l’Alier, seu del futur laboratori de mobilitat de la UE
El Gremi d’Hotels ocuparà l’últim seient de pagament de la Cambra
Notícia: El Gremi d’Hotels ocuparà l’últim seient de pagament de la Cambra
Comparteix
L’associació substituirà Magma Design, que va renunciar al seu escó després de les eleccions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa