El govern municipal de l’alcaldessa Ada Colau vol reduir la massificació del Park Güell, just quan el turisme torna a fluir en multituds ben bé prepandèmiques a Barcelona. L’Ajuntament ha informat aquest diumenge que invertirà 15 milions d’euros durant els pròxims quatre anys per intentar que el parc no sigui només una atracció turística atapeïda de gent, com passava amb freqüència abans de la Covid. El Consitori es planteja seguir limitant la quantitat de persones que hi poden accedir i, alhora, fomentar que no sigui un terreny de monocultiu turista. El Consistori pretén que més barcelonins se’l facin seu, amb horaris de pas reservat per a veïns i facilitant l’entrada gratuïta a gent empadronada a la ciutat.

El Consistori enfatitza que ha implantat mesures per reduir la càrrega de públic que el Park Güell suporta. Abans de l’expansió del coronavirus, el recinte atreia uns nou milions de persones cada any. Amb les limitacions que es van instaurar al reobrir l’espai a l’estiu de 2020, l’assistència ha caigut a 4,5 milions de persones anuals. Val a dir que el turisme -principal emissor de públic del Park Güell- s’ha enfonsat durant els dos anys llargs de pandèmia.

En tot cas, el govern Colau defensa que el descens és fruit de les “mesures per limitar la capacitat de càrrega” que assegura que ha promogut al parc “per rebaixar la pressió turística”. “S’ha ampliat la regulació a les portes d’accés, algunes exclusives per veïns i veïnes, i la superfície regulada”, s’indica.

Regulació per franges

L’Ajuntament afegeix que la reserva de franges horàries exclusives per a veïnat i públic habitual també ha contribuït a “reduir l’alt nombre de visitants”, diu. Al Park Güell només es permet accedir a veïnat, escolars i persones que disposin del carnet Gaudir Més entre l’hora d’obertura, a les 7.30 hores i fins a les 9.30.

L’horari per a visitants acaba a les 20.00 hores. A partir d’aleshores i fins a les 22.00 hores, l’entrada torna a limitar-se perquè només en gaudeixin veïns i persones registrades al sistema Gaudir Més. “A partir de la posada en marxa d’aquestes iniciatives actualment prop de 60.000 persones visiten mensualment de manera gratuïta el Park Güell”, sosté el Consistori.

On aniran els diners

Prop del 50% de les inversions que es faran en els pròxims quatre anys al Park Güell aniran destinades a actuacions vinculades a millorar els límits amb els barris del Coll, la Salut, Vallcarca i Penitents, el Carmel i Can Baró dels districtes de Gràcia i d’Horta-Guinardó. L’Ajuntament explica que es marca com a fites reduir l’alta densitat de visitants, millorar la mobilitat amb inversions pels accessos, avançant cap a la venda exclusiva online i destinar el 25% dels fons a la protecció del patrimoni arquitectònic i natural del parc, informa l’ACN.

Les inversions també aposten per l’increment de l’ús social del parc amb la creació del programa d’investigació i divulgació Fem Park; l’impuls d’iniciatives per consolidar l’espai com un recinte cultural per a entitats dels barris de l’entorn; la creació de l’espai social i centre de treball Coll del Portell i amb la posada en marxa d’un nou discurs museogràfic, entre d’altres. El pla tindrà continuïtat fins al 2026 i coincidirà amb els actes de commemoració del centenari de mort d’Antoni Gaudí i de l’inici de l’obertura del parc com a recinte públic.

Més notícies
Usuaris de l'autobús turístic a tocar de la Sagrada Família / TMB

Denuncien silenci municipal sobre els pisos afectats per la Sagrada Família

Notícia: Denuncien silenci municipal sobre els pisos afectats per la Sagrada Família
Comparteix
L'Ajuntament s'hauria compromès a debatre amb els veïns en una reunió diferents propostes alternatives
Notícia: Denuncien silenci municipal sobre els pisos afectats per la Sagrada Família - Mobile
Les nits del Palau Güell, la cita de l'estiu / Foto: Ramon Manent - Diputació de Barcelona

Nits de somni, nits de música, nits del Palau Güell

Notícia: Nits de somni, nits de música, nits del Palau Güell
Comparteix
Coneixes el Palau Güell? Descobreix-lo tot gaudint de música en directe
Notícia: Nits de somni, nits de música, nits del Palau Güell - Mobile
Visita guiada al Park Güell / Foto: B:SM

Visitar el Park Güell en català surt a meitat de preu tot l’estiu

Notícia: Visitar el Park Güell en català surt a meitat de preu tot l’estiu
Comparteix
El jardí monumental de Gaudí ofereix un 50% de descompte als guiatges pel públic local
Notícia: Visitar el Park Güell en català surt a meitat de preu tot l’estiu - Mobile
La rajola de la decoració original del metro venuda a Wallapop / Twitter

Una nova peça de patrimoni històric de Barcelona acaba a Wallapop

Notícia: Una nova peça de patrimoni històric de Barcelona acaba a Wallapop
Comparteix
La rajola, ja venuda, s'ofertava com part de la decoració original de la parada de metro de passeig de Gràcia
Notícia: Una nova peça de patrimoni històric de Barcelona acaba a Wallapop - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Us queden quatre telenotícies a juliol 17, 2022 | 16:47
  Us queden quatre telenotícies juliol 17, 2022 | 16:47
  El que urgeix és limitar l'accés de la Colau i cia. a l'ajuntament.
 2. Icona del comentari de: Gisela a juliol 18, 2022 | 12:59
  Gisela juliol 18, 2022 | 12:59
  Aixo no s'ho creu ni ella,vivim al carrer Marianao,a les portes del Parc guell,els veins estem farts,no podem viure,pero no per la massificacio de turisme nomes,que ja podrien anular les entrades del carrer olot,on hi ha escola,i veinatge.Convivim amb una parada de taxi,que esta al costat d'una pilona,hi han centenars de taxis l'hoa,paren on volen,i quan ha de pasar el bus del barri 116,o algun vei,no pot,aixi que 10h cada dia aguantan claxons continuament,hem sortit a Btv,hem posat queixes a l'ajuntament,i res,a banda que el bus 116 ja no es del barri,es dels turistes.Estem farts.Aixo si,pagan un munt de lloguer .
  • Icona del comentari de: Joan millán a juliol 18, 2022 | 21:24
   Joan millán juliol 18, 2022 | 21:24
   Al anochecer por el Par Güell no se vé ni gota, podrían instalar en los camimos unas antorchas de jardín que se recargan con la luz solar, iluminarían el parque sin gastarse un duro, a ver si contactan con alguna empresa que hiciera esta instalación porque les daría prestigio por contribuir con las energías limpias.0

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa