Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Visitar el Park Güell en català surt a meitat de preu tot l’estiu
  • CA

El català té descompte aquest estiu al Park Güell de Barcelona. El jardí monumental dissenyat per Antoni Gaudí ofereix visites guiades a meitat de preu des d’aquest diumenge 26 de juny fins a final d’agost per atraure i premiar el públic local. El preu promocional, això sí, només s’aplica els diumenges.

Així, durant 10 setmanes el tour dominical en català costarà 6 euros en comptes de 12 euros. No inclou, això sí, l’entrada al recinte catalogat, que costa 10 euros. Tampoc inclou la visita a la Casa Museu Gaudí, que pertany al patronat de la Sagrada Família. L’horari de l’itinerari serà sempre a les 13:30h del migdia excepte aquest primer diumenge, que es farà una hora abans. Les entrades ja es poden comprar en línia.

“Amb aquesta iniciativa, el Park vol acostar la història, la simbologia i els valors naturals i patrimonials d’aquest espai a la ciutadania”, explica l’empresa municipal B:SM, que gestiona l’accés de pagament i els serveis de guiatge al recinte. Les rutes duren una hora més o menys i expliquen els secrets del patrimoni modernista que el fa singular: “El recorregut desvela els secrets de l’arquitectura de Gaudí i pretén connectar els participants amb els valors del modernisme i l’harmonia del Park amb la natura”.

Segons indica la web del parc, les visites poden topar puntualment amb algun element menys visible. Actualment s’estan fent obres de restauració i conservació del patrimoni i “poden haver-hi zones que es trobin afectades, tot i que cap àrea es troba tancada en la seva totalitat”.

Lego i recollida d’idees

Aquesta Primavera el Park Güell també s’ha adreçat al públic familiar local amb una activitat nova. Es tractava d’uns tallers educatius en col·laboració amb la famosa marca de joguines LEGO, per explicar de forma lúdica als nens i nenes de 7 a 12 anys el valor artístic del parc i de l’obra de Gaudí. Els dissabtes la proposta consistia en construir un quadre d’inspiració gaudiniana amb les petites peces de construcció de la popular firma. Els diumenges en canvi el taller estava dedicat als mosaics de trencadís i proposava als participants fer el seu propi disseny també amb els mini maons de colors com si fossin rajoles.

L’activitat costava només tres euros, gràcies a l’acord firmat amb l’empresa danesa, que estava promocionant la nova botiga oberta al Passeig de Gràcia. Allà hi havia instal·lada una maqueta dels pavellons d’entrada del Park Güell, fets amb peces Lego multicolor.

En paral·lel, l’Ajuntament va llançar l’any passat un repte tecnològic per fer més accessibles les visites al Park Güell, amb previsió d’aplicar les solucions guanyadores durant 2022. El concurs internacional cercava idees per facilitar la descoberta de l’obra modernista a persones amb discapacitat funcional o cognitiva. També intentava trobar un millor sistema de control per a les places d’estacionament reservades a visitants amb dificultats de mobilitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa