Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona cerca idees per millorar l’accés al Park Güell i el Zoo
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha llançat un concurs internacional per cercar idees que permetin que persones amb diferents discapacitats funcionals o cognitives puguin accedir i gaudir també de dos espais emblemàtics de la ciutat, el park Güell i el Zoo. Alhora, també busca un sistema de control que garanteixi un ús adequat de les places d’estacionament reservades a persones amb problemes de mobilitat. El govern municipal aspira que empreses i emprenedors plantegin solucions basades en les noves tecnologies i que puguin estendre’s a altres llocs de Barcelona. Totes tres crides són els primers reptes dels vuit en què el Consistori preveu oferir solució d’aquí a dos anys i amb els quals pretén atendre els objectius de sostenibilitat mediambiental, social i econòmica que prefixa l’Agenda 2030, posant en pràctica mesures particulars a necessitats concretes.

El programa de reptes d’innovació tecnològica, anomenat InnovAcció2030, es dota amb un milió d’euros. A banda dels tres primers reptes que s’han revelat aquest matí, l’Ajuntament ha anunciat que ampliarà el concurs a altres cinc reptes al voltant de la mobilitat, el turisme i la inclusió. Dos dels reptes abastaran el conjunt de la ciutat i els altres tres seran específics dels districtes de les Corts, Horta-Guinardó i l’Eixample. En el projecte, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’empresa municipal BSM i la Fundació Mobile World Capital.

La tinent d’alcalde Laia Bonet ha explicat que el programa de l’Ajuntament persegueix “accelerar la innovació urbana, social i sostenible per assolir els objectius de l’agenda 2030“. “Vol contribuir a generar una accció que faci aterrar solucions concretes a la ciutat que permetin assolir els objectius a través de la innovació tecnològica, cercant solucions i de la mà de qui té resposta, les empreses i els emprenedors”, ha assenyalat Bonet.

Els concursos sobre visites inclusives al Park Güell i al Zoo i per vigilar que es respectin les places d’aparcament reservat ja s’han obert per rebre idees fins al novembre. La intenció és que els projectes guanyadors rebin una dotació econòmica per implantar-los el 2022. El comissionat de l’Ajuntament per a l’Agenda 2030, Miquel Rodríguez, ha afegit que, amb els concursos, l’Ajuntament demana ajuda per aplicar “solucions concretes a reptes concretes” i “que facin millor la qualitat de vida de les perones” expandint-les al conjunt de la ciutat.

L’Ajuntament no ha prefigurat com haurien de ser les visites inclusives al Park Güell i el Zoo. “Pot ser a través d’una visita virtual, una previsita i una postvisita, materials que es puguin treballar en escoles especials… Estem oberts a qualsevol solució“, ha apuntat Marta Labata, directora general de BSM, ens responsable dels dos parcs. Labarta ha considerat que la manca de requisits previs “és la gràcia del repte, per estimular la reflexió i perquè el mercat posi el focus en un col·lectiu minoritari”.

Més notícies
Els parcs infantils de la ciutat, poc accessibles i inclusius
Els parcs infantils, una assignatura pendent del govern Colau
Notícia: Els parcs infantils, una assignatura pendent del govern Colau
Comparteix
La sindicatura de greuges alerta: només 26 dels 73 parcs infantils creats en cinc anys són accessibles o inclusius
Un dels ferrerets que s'han reproduït al Zoo de Barcelona / ACN
El Zoo de Barcelona reintrodueix 57 exemplars d’una espècie en extinció a Mallorca
Notícia: El Zoo de Barcelona reintrodueix 57 exemplars d’una espècie en extinció a Mallorca
Comparteix
Es tracta del ferreret, un amfibi endèmic de la serra de Tramuntana que el zoològic recupera des de 1993

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa