Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els parcs infantils, una assignatura pendent del govern Colau

Només 26 dels 73 parcs infantils creats en cinc anys a Barcelona -coincidint amb el mandat dels Comuns- són accessibles o inclusius. I del total, només 10 compleixen amb aquests dos criteris, imprescindibles per garantir espais d’oci adients per als més petits.

És la conclusió que ha presentat la Sindicatura de Greuges de Barcelona després d’iniciar un estudi d’ofici el 2020, amb la conclusió que la ciutat està molt lluny d’assolir l’objectiu de tenir el 100% dels parcs infantils accessibles i inclusius el 2030. És més, la síndica, Maria Assumpció Vilà, ha reclamat que hi hagi almenys una àrea de jocs infantils accessibles i inclusius en cada barri per a infants amb discapacitat.

Juatament, l’accessibilitat és la gran assignatura pendent de tots els parcs i àrees de joc infantils de la ciutat, més enllà dels 73 de nova creació -entre el 2015 i el 2019 se n’havien de fer 84 segons els plans de l’Ajuntament- a Barcelona hi ha 856 àrees de jocs infantils. Ara bé, que siguin accessibles per entrar amb cadira de rodes hi ha 180 segons les dades recollides per la Sindicatura. Per tant, queden 666 àrees de joc que no compleixen cap dels dos requisits perquè una zona de joc infantil es consideri no discriminatòria amb els infants.

En un comunicat, la Sindicatura avisa que “amb una visió global de les dades, es pot arribar a la conclusió que, en cas de seguir aquesta tendència, serà difícil aconseguir l’objectiu previst per al 2030, més encara quan s’ha copsat que de totes les noves àrees de joc creades només una part s’han construït amb criteris d’accessibilitat i inclusió”.

Si es vol consolidar una nova visió del joc a la ciutat i que sigui capdavantera en les polítiques d’accessibilitat i inclusió, cal perseguir l’objectiu que cada barri compti, com a mínim, amb una àrea amb jocs infantils accessibles, inclusius i adaptada per als infants amb diversitat funcional”, ha recomanat la Síndica amb els resultats de l’estudi a la mà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ffs a setembre 21, 2021 | 15:49
    ffs setembre 21, 2021 | 15:49
    Bon dia: i si parlem de parcs, per a gent gran? amb aparells biosaludables, per l´eixample esquerra no hi ha cap. La gent gran també necessita fer exercicis suaus, en fi, a qualsevol poble es poden trobar però a Barcelona no. Increible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa