El Zoo de Barcelona reintrodueix 57 exemplars d’una espècie en extinció a Mallorca

Es tracta del ferreret, un amfibi endèmic de la serra de Tramuntana que el zoològic recupera des de 1993

El govern balear i el Zoo de Barcelona preveuen reintroduir 57 exemplars de ferreret a la Serra de Tramuntana, a Mallorca, en els pròxims dies. Es tracta d’un amfibi endèmic d’aquest territori en perill d’extinció.

El zoo barceloní va començar, el 1993, un programa de conservació amb l’objectiu de repoblar l’àrea d’on havien desaparegut, i en aquests 28 anys ha aconseguit estabilitzar l’espècie. El director del zoo, Sito Alarcón, el conseller de Medi Ambient i Territori del govern de les Illes Balears, Miquel Mir, i el director de Medi Ambient de l’empresa col·laboradora Font Major, Juan Antonio López Abadía, han visitat aquest dimecres el Centre de Recuperació i Cria del Ferreret de la finca pública de Planícia, a Banyalbufar.

Els 57 exemplars han estat criats al Zoo de Barcelona i s’han traslladat a l’illa després d’haver estat sotmesos als tractaments sanitaris necessaris imprescindibles que es realitzen sempre que es reintrodueix un amfibi al seu medi natural: una desparasitació de grup i les proves del ranavirus i de la quitridiomicosis. A més, la conselleria del Govern balear ha entregat 24 exemplars més recollits aquest any als diferents torrents del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana al zoo per renovar la població reproductora que hi té establerta. Els exemplars que s’alliberen en aquesta ocasió descendeixen d’un grup originari de cabots que es van enviar a Barcelona el gener del 2015.

Més informació

Nou comentari