Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Diputació destina 830.000 euros a la seguretat i salubritat de les platges
  • CA

La seguretat i la salubritat de les platges són fonamentals per poder gaudir-ne, especialment si hi volem anar en família i amb nens petits. Fa anys que va quedar enrere la idea que les platges de Barcelona i les poblacions del voltant no eren agradables i ara tenen molta afluència de públic. Per això la Diputació de Barcelona dedica un pressupost anual a ajuts als municipis perquè puguin garantir que les seves platges són segures des de tots els punts de vista. Com passa amb altres qüestions, es tracta d’un suport econòmic als municipis que no són Barcelona, que té un pressupost molt més gran que la resta i hi dedica els seus propis recursos.

En total, són 25 les poblacions de costa de la demarcació les que reben aquest ajut per garantir el servei de vigilància, salvament i socorrisme, el lloguer i manteniment del material sanitari i de les infraestructures necessàries per prestar aquest servei. Aquest any 2019, s’hi han destinat 830.000 euros. La Diputació també ofereix a aquests ajuntaments campanyes d’educació i informació relacionades amb la protecció i la promoció de la salut en les platges.

Els materials de la campanya 

A través de la campanya Cuida les platges i cuida’t tu, la Diputació ofereix retolació i banderoles per a la identificació dels llocs de socors i cartells informatius de l’estat de la mar, de la situació meteorològica i de la radiació ultraviolada per informar els usuaris.

També ha repartit para-sols per a la protecció del personal de salvament i socorrisme; i 9.000 polseres per identificar els infants i fer més fàcil trobar-los si es perden, que es poden sol·licitar als llocs de socors.

Platja de Castelldefels / Josep Cano / Diputació de Barcelona

Platja de Castelldefels / Josep Cano / Diputació de Barcelona

A més, se’ls dona material de sensibilització i educació sobre l’ús responsable d’aquests espais, com ara un desplegable amb informació sobre mesures de protecció solar, de bany segur i de tractament per picada de medusa (25.000 exemplars) i el conte Els pirates de la platja, amb una edició de més de 3.000 exemplars, que té l’objectiu de fer que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar.

Campanya ‘Vigila amb el sol solet!’

Amb el lema Vigila amb el sol solet!, la Diputació també reparteix material educatiu per als ajuntaments que ho sol·licitin amb l’objectiu de poder treballar la protecció solar amb infants del cicle inicial de primària, així com tallers de sensibilització que s’ofereixen a municipis de menys de 20.000 habitants.

Web amb informació en línia

Per altra banda, la Diputació disposa d’una pàgina web específica on es pot consultar tota mena d’informació relacionada amb les platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.

Més notícies
El terrat del Palau güell, escenari d'un cicle especial de nits d'estiu / Diputació de Barcelona
Música en viu i modernisme a les nits del Palau Güell
Notícia: Música en viu i modernisme a les nits del Palau Güell
Comparteix
L'edifici de la Diputació de Barcelona acull un cicle especial de concerts a l'emblemàtic terrat d'Antoni Gaudí els dijous de juliol i agost
El servei Respir de la Diputació de Barcelona va beneficiar 3.685 persones el 2018
Notícia: El servei Respir de la Diputació de Barcelona va beneficiar 3.685 persones el 2018
Comparteix
El centre ubicat al Recinte Mundet ofereix estades residencials temporals a les famílies cuidadores que passen per un moment difícil

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa