Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El servei Respir de la Diputació de Barcelona va beneficiar 3.685 persones el 2018
  • CA

El servei Respir de la Diputació de Barcelona va acollir 3.685 persones durant l’any 2018. Aquest centre, ubicat al Recinte Mundet de Barcelona, ofereix estades temporals a persones amb dependència acreditada perquè la família cuidadora pugui gaudir d’un temps de descans o atendre situacions imprevistes. Des del mes d’abril se n’ha ampliat la capacitat amb 32 places noves.

Respir proporciona una important millora de la qualitat de vida de les famílies cuidadores que resideixen en algun dels 311 municipis de la demarcació, inclosa la capital catalana. S’adreça a persones que tenen al seu càrrec persones majors de 65 anys amb dependència o bé persones de qualsevol edat amb discapacitat intel·lectual.

El servei Respir està ubicat al Recinte Mundet de Barcelona / Diputació de Barcelona

El servei Respir està ubicat al Recinte Mundet de Barcelona / Diputació de Barcelona

De les 3.685 estades gestionades el 2018, el 60,73% han estat dones (2.238) i el 39,27% homes (1.447). El centre té operatives una mitjana de 200 places al llarg de l’any per a persones grans i 28 per a dependents amb discapacitat intel·lectual. Les famílies ateses pel servei poden optar a un màxim de dos mesos d’estada cada any, que es poden fraccionar en períodes de 15 dies en el cas dels sèniors o bé d’un mínim de 3 dies si es tracta de discapacitat.

Els beneficiaris del servei valoren molt positivament disposar d’aquesta ajuda. El 100% de les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual estan satisfetes amb Respir i el 99% de la gent gran que hi ha fet estades desitja repetir.

Les places s’assignen en base a la valoració tècnica de cada beneficiari i la disponibilitat del centre. L’estada és de copagament però sense un import prefixat: cada família abona una quantitat segons la seva capacitat econòmica. Les famílies que vulguin sol·licitar una plaça s’han d’adreçar als Serveis Socials d’atenció primària del propi municipi, on rebran tota la informació necessària i podran tramitar la petició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa