Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Música en viu i modernisme a les nits del Palau Güell
  • CA

El Palau Güell de la Diputació de Barcelona proposa als visitants estivals una experiència immersiva al terrat emblemàtic de l’edifici, el primer al que Antoni Gaudí va incorporar les xemeneies com a escultures arquitectòniques. El cicle Les nits del Palau Güell ofereix visites exprés amb concert final al terrat, cada dijous del 4 de juliol al 22 d’agost.

Cada jornada serà única, perquè la música en viu canvia cada dijous. Jazz, doo-wop o rhytm-and-blues són alguns dels estils de les 7 actuacions previstes. També forma part del joc comparar les 20 xemeneies del terrat: tenen estils molt variats, amb tècniques ornamentals que van des del maó vist fins al trencadís. A més, per completar la vetllada, els assistents gaudeixen també d’un àpat fred i una copa de cava sota les estrelles.

Gaudí va dissenyar el Palau Güell com a residència del seu amic i mecenes Eusebi Güell i destaca per l’ús de la llum, la qualitat dels materials i la rica decoració elaborada pels millors artesans del moment. En la visita prèvia als concerts, els assistents descobreixen les estances més destacades de l’edifici, que forma part del Patrimoni Mundial per la Unesco des del 1984.

Les xemeneies són l'element més característic del terrat del Palau Güell / Diputació de Barcelona

Les xemeneies són l’element més característic del terrat del Palau Güell / Diputació de Barcelona

Des del terrat, a més de poder veure de prop les conegudes xemeneies de colors, els visitants s’embadaleixen amb les espectaculars vistes del centre de la ciutat. Una panoràmica que, quan hi vivia Eusebi Güell, només estava a l’abast del personal de servei que hi pujava a estendre la roba i d’uns pocs convidats de la família als qui volien impressionar amb la visió d’una Barcelona efervescent i en plena transformació.

Programa

La programació musical comença amb el jazz d’arrels afroamericanes del quintet The Lindy Hoppers Band (4 de juliol), la banda de jazz i música jamaicana The Oldians (11 de juliol) i els ritmes de Wax & Boogie Rhythm Combo (18 de juliol), que faran ballar als assistents amb bugui-bugui dels anys 30, swing dels 40 i rhythm-and-blues dels 50. El 25 de juliol serà el torn dels catalans The Velvet Candles, capdavanters en l’estil doo-wop cantat a cappella.

A l’agost el cicle arriba a les tres últimes actuacions amb el trio de blues i soul Alberto Tarin Blues and Soul Trio (1 d’agost), el quintet de swing i blues dels anys 50 Chino & The Big Bet (8 d’agost) i la banda de música negra amb tocs de funk i soul The Kinky Coo Coo’s (22 d’agost). Per a més detalls, la web del Palau Güell i el telèfon 934 725 775 ofereixen informació actualitzada i reserva d’entrades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa