Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els fons d’inversió, a la cerca de gangues al sector hoteler barceloní
  • CA

Els fons d’inversió volen aprofitar la crisi econòmica per buscar gangues al sector hoteler barceloní, un dels més tocats per les restriccions al turisme internacional. Després d’un estiu molt irregular i a mig gas, el turisme recupera de mica en mica l’activitat i fa preveure una tardor molt més animada gràcies a la contenció de la cinquena onada i els alts percentatges de gent vacunada. Però les xifres encara estan lluny dels anys anteriors a la pandèmia i molts hotels han decidit seguir tancats, una circumstància que els fons volen aprofitar per rastrejar el mercat.

“Els fons d’inversió i les familiy offices estan aprofitant per sondejar la compra d’actius hotelers que abans no estaven en venda“, assegura que soci fundador de la consultora immobiliària Laborde Marcet, Miquel Laborde. Els preus de compravenda dels actius hotelers han caigut entre un 10% i un 20% en els últims mesos, però aquesta anomalia no durarà gaire més i els fons d’inversió volen aprofitar l’oportunitat per pescar en un sector que ha patit grans pèrdues durant la pandèmia.

“Ara és un bon moment per comprar, ja que tot apunta a una recuperació progressiva del sector i, per tant, els preus tornaran a créixer”, explica Laborde. “Ara mateix la majoria de preus de venda estan entre els 200.000 i 600.000”, segons el tipus d’hotel i la zona, estimen des de la consultora. Són preus alts comparats amb altres ciutats, però en el cas de Barcelona el mercat té la particularitat que des de l’aprovació del pla hoteler dels comuns és molt complicat obrir un nou hotel. De fet, fa unes setmanes es va produir la primera obertura en sis anys d’un projecte aprovat després de la moratòria.

Tardor calenta

La represa dels congressos i les fires a Barcelona auguren una tardor molt més animada a Barcelona, que hauria de servir com a trampolí per aguantar el sector turístic fins a la tornada del Mobile World Congress i la fira audiovisual més gran del món, l’Integrated Systems Europe (ISE), que se celebraran el febrer de l’any que ve. D’aquí a finals d’any està prevista la celebració de més de 30 congressos i l’èxit de l’Automobile fa preveure una recuperació important del turisme de negocis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa