Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé dos milions de turistes visiten Barcelona aquest estiu
  • CA

El turisme a Barcelona ha començat aquest estiu a recuperar-se de la sotregada de la Covid, però encara és lluny dels registres anteriors a la pandèmia. Turisme de Barcelona ha anunciat aquest dimecres que 1,9 milions de turistes van visitar la capital catalana durant aquest estiu, un 184% més en comparació amb l’enfonsament del sector durant el 2020, marcat pels confinaments i restriccions anteriors a l’aparició de les vacunes contra el coronavirus. En tot cas, les xifres queden encara per sota de l’estiu de 2019. Ara fa dos anys, 5,7 milions de turistes van pernoctar en hotels de la ciutat entre gener i agost.

El turisme internacional ha tornat a ser superior al domèstic i representa més del 70% dels visitants, informa l’ACN. Tot i això, el turista domèstic ha guanyat quota de mercat i aquest agost ha superat el que va escollir Barcelona com a destí l’estiu del 2019. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que s’ha iniciat una reactivació “intensa i en positiu”. Hores d’ara un 40% dels hotels continuen tancats però Turisme de Barcelona preveu que a finals d’anys només siguin el 15%.

El perfil del visitant d’aquest estiu ha estat el d’un jove d’uns 31 anys de mitjana que va a Barcelona en avió per oci amb la seva parella, s’allotja en un hotel i contracta el transport i l’allotjament directament a la companyia. Les activitats més freqüents que realitza són degustar gastronomia, fer passejades, anar a la platja, visites culturals i anar de compres. El 72% dels visitants asseguren que hi venen per oci.

El visitant de Barcelona ha fet una despesa directa aquest estiu de 717,6 milions d’euros. Els principals àmbits on han gastat els diners han estat gastronomia i cultura. D’altra banda, l’índex de recuperació de la despesa realitzada amb targeta de crèdit estrangera s’ha situat aquest agost al 57,3% i ha representat el 25% del total de la despesa feta a la ciutat. De fet, aquest agost ha registrat la despesa més elevada en targetes estrangeres a Barcelona des de l’inici de la pandèmia.

Un 70% per sota de 2019

Sobre el turista domèstic, va superar el 50% dels visitants des de setembre del 2020 fins a l’estiu del 2021. Tot i que a l’estiu hi ha més visitants estrangers, els percentatges entre el domèstic i l’internacional s’han anat acostant. Tot i la millora dels visitants a l’estiu, si es tenen en compte les xifres de visitants des de principis d’any, aquestes estan un 70% per sota del 2019. El president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha recordat però que les diferents onades de la covid van afectar molt el sector a principis d’any.

Tant Collboni com Torres s’han mostrat optimistes pel que fa a la recuperació dels visitants a la ciutat. A més, tots dos han explicat que es vol aprofitar l’aturada per fer un “reset” i que s’ha treballat per atraure un turisme de “valor afegit”.  Tot i l’optimisme, el president de Turisme de Barcelona ha recordat que el sector està “bastant tocat” perquè ha estat a zero durant una temporada. Així, ha indicat que s’ha iniciat una recuperació però que s’està encara molt lluny de les xifres del 2019, un any que va ser de rècord pel que fa als visitants.

Més notícies
Marian Muro i Christian Escribà durant la presentació de la campanya de Turisme de Barcelona
Turisme de Barcelona celebra el dia mundial del turisme amb un missatge de civisme
Notícia: Turisme de Barcelona celebra el dia mundial del turisme amb un missatge de civisme
Comparteix
El lema de la campanya és “Barcelona et dóna la benvinguda, cuida-la”
Roda de premsa per presentar l'anticimera per replantejar el model turístic de Barcelona / D.C.
Una iniciativa veïnal contraprogramarà la gran cimera pel turisme
Notícia: Una iniciativa veïnal contraprogramarà la gran cimera pel turisme
Comparteix
Moviments socials reclamen als governs que aclareixin quins diners pensen invertir en la cita internacional pel turisme

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa