Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern evita comprometre’s a impulsar el recàrrec en la taxa turística que demana Barcelona
  • CA

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha defugit aquest dijous comprometre’s a impulsar el recàrrec en la taxa turística que va demanar dilluns el ple de l’Ajuntament de Barcelona. Bono ha assegurat que el Govern “estudiarà de forma rigorosa” el recàrrec de la taxa turística de fins a quatre euros que es demana en la proposició aprovada amb els vots d’ERC, Barcelona en Comú, el PSC i JxCat.

[r:1]

Preguntat pels grups de Ciutadans, Catalunya En Comú Podem, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) i el Partit Popular (PP) en una comissió al Parlament, Bono ha assegurat que “ara toca escoltar tots els actors” abans de fer una valoració i alhora ha dit que no l’ha sorprès l’aprovació d’una mesura que formava part dels programes electorals dels partits que l’han tirat endavant. 

Així doncs, Bono no ha valorat la decisió del ple del consistori barceloní i s’ha limitat a dir que la Generalitat escoltarà els arguments a favor i en contra del recàrrec. “El nostre ànim és construir l’aproximació amb empatia i accessibilitat“, ha dit.

Aquestes paraules es produeixen el mateix dia que el Gremi d’Hotels ha advertit que està disposat a anar als tribunals si aquest recàrrec en l’impost per prenoctacions es fa realitat.

Bono ha comparegut a la comissió d’Empresa i Coneixement al Parlament per respondre a les preguntes dels grups sobre la gestió de la taxa turística municipal. En aquest sentit, el secretari general de Turisme ha defensat el pla estratègic de turisme 2018-2020 que proposa treure als municipis la gestió d’un 20% de l’impost. Segons ha dit, d’aquesta manera, es gestionaria millor els recursos recaptats i més tenint en compte que 15 ajuntaments gestionen gairebé el 79% de l’import total.

Més notícies
Pacte a 4 bandes per al recàrrec a la taxa turística de Barcelona
Notícia: Pacte a 4 bandes per al recàrrec a la taxa turística de Barcelona
Comparteix
ERC aconsegueix que comuns, PSC i JxCat acceptin la seva proposta
Els hotelers aniran als tribunals si s’aprova la nova taxa turística
Notícia: Els hotelers aniran als tribunals si s’aprova la nova taxa turística
Comparteix
El president el Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, ha criticat que sempre es vulgui carregar sobre els hotels la recaptació d’impostos
El sector turístic vincula l’augment de la taxa turística amb la “incapacitat” de l’Ajuntament
Notícia: El sector turístic vincula l’augment de la taxa turística amb la “incapacitat” de l’Ajuntament
Comparteix
El Gremi d'Hotels i Apartur lamenten que l'increment és una "mala notícia" que arriba "en un mal moment"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa