El Gremi d’Hotels alerta: “Començarem a veure concurs de creditors”

El president de l'entitat avisa també que alguns establiments podrien ser comprats per fons voltor

La revifada de contagis a Barcelona i les restriccions que està comportant, tant al país com a l’exterior, està deixant tocats de mort molts hotels. És l’avís que ha llençat el president del Gremi d’Hotels, Jordi Mestre, que ha admès la dificultat del sector per les normes que estan establint alguns països respecte dels turistes que visiten Espanya. Gran Bretanya, per exemple, exigeix una quarantena de dues setmanes als visitants que tornen d’Espanya, cosa que dissuadeix alguns britànics de visitar el país.

“Si seguim així, aquest últim trimestre començarem a veure concurs de credits o ens compraran fons voltors”, ha alertat Mestre en una entrevista al Via Lliure de Rac1. El president del gremi ha xifrat en mig miler la quantitat d’hotels o edificis d’apartaments dedicats al turisme a la capital catalana, i ha declarat que només el 20% estan oberts. A més, ha lamentat, fins fa uns dies tenien una ocupació d’entre el 15 i el 20%, una xifra que haurà disminuït per les restriccions que s’han sumat a la llista, com les d’Alemanya.

Mestre ha reconegut que el sector hoteler dona per perdut “pràcticament” tot l’any i que molts estan substitint gràcies a crèdits estatals concedits per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Més informació

Nou comentari