El govern Colau planteja que els autocars paguin per aparcar per recollir turistes

La proposta d’ordenances fiscals municipals de cara a l’any que ve inclou l’opció de cobrar una tarifa de 2,5 euros als autocars que aparquin per recollir turistes. Així ho ha anunciat la regidora de Comerç, Mercats, Règim interior i Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC), que ha anunciat que el govern liderat per Ada Colau portarà la proposta perquè s’aprovi, si rep el suport suficient, al ple del 23 d’octubre.

L’estacionament d’autocars turístics ha estat un dels punts de conflicte amb els veïns que han afectat zones massificades de turistes com ara la Pedrera o el Park Güell. Tot i que la pandèmia ha reduït dràsticament la presència de visitants a Barcelona, el consistori vol posar fil a l’agulla i recaptar diners a través de la tarifa.

Ballarín ha destacat que és una tarifa “molt baixa” però que serviria per evitar “comportaments incívics” o un ús excessiu de les zones d’estacionament. Així, la tarifa està pensada per evitar que els autocars aparquin durant molta estona, cosa que genera molèstia als veïns.

Nou comentari

Més notícies
Un autocar arriba a la plaça Sanllehy després de deixar un grup de turistes al Park Güell / XFDC

Marxa lenta d’autocars turístics per reclamar ajudes per superar la crisi

La vicepresidenta de Direbús alerta de la dependència del turisme i afirma que és un sector "tradicionalment oblidat"

Els veïns de la Pedrera se senten abandonats davant l’increment d’autocars turístics

Els portaveus veïnals asseguren que en l'últim any s'ha doblat el nombre d'autobusos que fan llargues aturades, sovint amb el motor encès