El Brexit, nova amenaça pel sector turístic de Barcelona

La patronal d’apartaments turístics alerta que un no-acord entre el Regne Unit i la Unió Europea podria perjudicar l’arribada de turistes britànics

Després d’un 2018 molt complicat, el sector turístic es prepara per una nova amenaça. El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, ha alertat que un Brexit dur podria tenir un impacte molt important en el sector turístic de Barcelona. Si el Regne Unit i la Unió Europea no arriben a un acord satisfactori per les dues partes, hi ha el risc que es restringeixi la mobilitat dels turistes britànics en terreny comunitari i també podria reduir el seu poder adquisitiu si es produeix una devaluació de la lliura esterlina.

“El Brexit genera moltes incerteses“, ha explicat Alcántara. Segons les xifres d’Apartur, els turistes del Regne Unit suposen el 12,4% dels usuaris de pisos turístics, només superats pels francesos (20,9%) i per davant dels estatunidencs (10,2%), que en termes generals són més nombrosos, però acostumen a allotjar-se en hotels.

[r:1]

De fet, el sector hoteler també notaria els efectes d’un Brexit dur, ja que cada any més de 650.000 britànics s’allotgen en hotels de la ciutat. L’any passat més de 8 milions de persones van pernoctar en hotels de Barcelona i els britànics van ser la segona nacionalitat més representada, només per darrere dels EUA. El 2017, últim amb dades desglossades, els turistes del Regne Unit representaven el 8,6% de les pernoctacions.

La caiguda del turisme britànic a Barcelona afectaria de retruc a les operacions de l’Aeroport del Prat, que al 2018 va rebre 4,9 milions de viatgers del Regne Unit i és el principal mercat internacional, només superat pels passatgers de l’Estat espanyol, que es van situar en 13,5 milions.

Més informació

Nou comentari