Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Brexit, nova amenaça pel sector turístic de Barcelona
  • CA

Després d’un 2018 molt complicat, el sector turístic es prepara per una nova amenaça. El president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, ha alertat que un Brexit dur podria tenir un impacte molt important en el sector turístic de Barcelona. Si el Regne Unit i la Unió Europea no arriben a un acord satisfactori per les dues partes, hi ha el risc que es restringeixi la mobilitat dels turistes britànics en terreny comunitari i també podria reduir el seu poder adquisitiu si es produeix una devaluació de la lliura esterlina.

“El Brexit genera moltes incerteses“, ha explicat Alcántara. Segons les xifres d’Apartur, els turistes del Regne Unit suposen el 12,4% dels usuaris de pisos turístics, només superats pels francesos (20,9%) i per davant dels estatunidencs (10,2%), que en termes generals són més nombrosos, però acostumen a allotjar-se en hotels.

[r:1]

De fet, el sector hoteler també notaria els efectes d’un Brexit dur, ja que cada any més de 650.000 britànics s’allotgen en hotels de la ciutat. L’any passat més de 8 milions de persones van pernoctar en hotels de Barcelona i els britànics van ser la segona nacionalitat més representada, només per darrere dels EUA. El 2017, últim amb dades desglossades, els turistes del Regne Unit representaven el 8,6% de les pernoctacions.

La caiguda del turisme britànic a Barcelona afectaria de retruc a les operacions de l’Aeroport del Prat, que al 2018 va rebre 4,9 milions de viatgers del Regne Unit i és el principal mercat internacional, només superat pels passatgers de l’Estat espanyol, que es van situar en 13,5 milions.

Més notícies
La patronal del sector dona per acabada la crisi dels pisos turístics il·legals a Barcelona
Notícia: La patronal del sector dona per acabada la crisi dels pisos turístics il·legals a Barcelona
Comparteix
Apartur xifra en menys 100 els pisos irregulars i es fixa ara en les habitacions individuals, que serien més de 9.000
Barcelona inverteix 10 milions per compensar les molèsties que genera el turisme
Notícia: Barcelona inverteix 10 milions per compensar les molèsties que genera el turisme
Comparteix
El 2018 va ser el primer any complert on l’Ajuntament va gestionar el 50% de la taxa turística que es cobra als allotjaments de la ciutat
Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Notícia: Un pis amb llicència turística a Barcelona costa 80.000 euros de més
Comparteix
La prohibició de concedir noves llicències, vigent des del 2014, i l'ofensiva de l'Ajuntament contra els pisos il·legals ha creat una inflació de preus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa