Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona inverteix 10 milions per compensar les molèsties que genera el turisme
  • CA

El regidor de Turisme de Barcelona, Agustí Colom, ha fet balanç de la gestió de la taxa turística durant els últims quatre anys, en els quals la ciutat ha destinat 22 milions d’euros de l’impost a projectes que reforcen el retorn econòmic del turisme als barris i compensen les molèsties que genera. Aquest 2018, primer any complert on l’Ajuntament va gestionar el 50% de la taxa, es van invertir 9,6 milions d’euros.

Colom ha destacat que l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IEET) ha finançat el reforç de les línies d’autobusos que donen servei a les platges de Barcelona; l’augment del nombre de visualitzadors que es despleguen als carrers per localitzar pisos turístics il·legals; o les millores del parc de la Ciutadella i dels accessos a Collserola, entre d’altres.

Una altra de les novetats del mandat que ara s’acaba és que des del 2017 l’Ajuntament ha limitat a 4,5 milions la seva aportació a Turisme de Barcelona, fons que també surten de la taxa turística i que es destina a un pla de treball per millorar la ciutat com a destí de turisme sostenible.

Més notícies
Jordi William Carnes: “S’ha de despolititzar el turisme, perquè viatjar no anirà a menys”
Notícia: Jordi William Carnes: “S’ha de despolititzar el turisme, perquè viatjar no anirà a menys”
Comparteix
L’exdirector de Turisme de Barcelona i ex tinent d’alcalde ha deixat el PSC i actualment es concentra en la presidència de Leitat i el CTecno
Un motorista begut atropella tres membres d’una família de turistes
Notícia: Un motorista begut atropella tres membres d’una família de turistes
Comparteix
L'home tenia un nivell d'alcohol en sang cinc vegades superior a la taxa permesa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa