Els aldarulls provocats després dels macrobotellots de les festes de la Mercè han encès els ànims del sector turístic de Barcelona, que després de mesos d’un retorn progressiu a la normalitat ara tem que les imatges de saquejos i destrosses projectin la capital catalana com una ciutat fora de control. “El sector no mereix aquestes imatges”, ha denunciat el president de Turisme de Barcelona, l’hoteler Eduard Torres. “Són inacceptables”.

La gestió dels botellots d’aquest cap de setmana ha provocat un enfrontament entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que s’ha passat la pilota d’una banda a l’altra de Sant Jaume davant la incapacitat dels responsables polítics i policials de dissenyar un dispositiu de seguretat que impedís els aldarulls. El mateix regidor de Seguretat, Albert Batlle, ha reconegut que la “violència extrema” dels botellots els havia agafat per sorpresa.

Cordó dels Mossos d’Esquadra durant el dispositiu per dispersar els grups violents del botellot del Bogatell / ACN

Sense excuses

Però el sector turístic no accepta excuses i menys després d’un any i mig de pandèmia amb fortes restriccions a la seva activitat. “Algú ha d’explicar per què es toleren macrobotellots amb 40.000 persones“, ha criticat el director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols. Els restauradors no entenen com pot ser que després de les experiències de Gràcia i Sants no s’hagi pogut preveure un dispositiu més efectiu.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat els saquejos i els aldarulls que s’han produït el cap de setmana i ha assenyalat directament el departament de Salut com a responsable del descontrol que es viu al carrer, ja que durant mesos s’ha negat a reobrir l’oci nocturn. “Els botellots degeneren en problemes d’ordre públic molt greus, amb agressions, saquejos i actes vandàlics”, va alertar diumenge el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas. “Trigarem molts anys a poder-los revertir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa