De nou blindatge antibotellot a plaça Espanya per tancar la Mercè

Els Mossos i la Guàrdia Urbana mantenen l'operatiu, que s'adaptarà si les concentracions es tornen a traslladar de lloc

Els Mossos d’Esquadra han anunciat aquesta tarda que el blindatge conjunt amb Guàrdia Urbana amb què es va impedir aquest dissabte que grups de joves tornessin a beure a la plaça Espanya i es cometessin aldarulls es manté actiu per aquesta nit de diumenge, quan acaba la Festa Major de la Mercè. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ja avançat aquest matí que el dispositiu no es dissolia, en previsió de noves convocatòries de festes improvisades al carrer, si bé ha confiat que els incidents vagin a la baixa aquesta propera nit, atès que demà és jornada laborable.

A través d’una piulada a Twitter, els Mossos han anticipat que “l’operatiu serà dinàmic i s’adaptarà” si les aglomeracions es traslladen a altres punts de la ciutat, com ha passat aquesta matinada de dissabte, quan unes 30.000 persones s’han apinyat a la platja del Bogatell. Aquest dissabte, es van arribar a tancar les sortides del metro per impedir l’accés a plaça Espanya i l’avinguda Maria Cristina, escena de destrosses i d’apunyalaments en la matinada de dissabte.

De fet, la policia catalana ha explicat aquest matí que part dels efectius policials amb què es va parapetar la plaça Espanya va acabar destinant-se al front marítim, al començar a circular la convocatòria amb un nou punt de concentració per esquivar el cordó policial. El dispositiu, però, no ha aconseguit evitar robatoris i agressions a alguns dels assistents al macrobotellot del Bogatell, on també s’han produït destrosses i saquejos en alguns restaurants i s’han llançat ampolles contra agents i equips d’emergència quan la festa ja dequeia.

Més informació

Comentaris

  Ocell Negre 27/09/2021 9:11 am
  Molts aquests nois i noias que necesiten fer els botellons per descarregar las sevas fustracions i energias contingudas per culpa de la pandemia els governs els tidrien de facilitar una sortida a la seva problematica, que fagin ells la MILI i ellas els SERVEI SOCIAL0. I tambe que els pares que colaboren economicament amb els fills, mobils, licors, begudas , transport i pagant alguna petita multa, dons que deixin de fer.lo.
  El joves no tenen raó, 27/09/2021 9:35 am
  Mili?, jo vaig fer la Mili, i nomes serveix per crear alcholics i vagos, Serveis socials si podrien fer, TOTS no només les dones,
  Tal com raja 27/09/2021 9:49 am
  I jo em pregunto: per què aquests actes tan vandàlics no passen mai a la zona alta de Barcelona?

Nou comentari