Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hostelers i oci nocturn, indignats pels botellots “cronificats”
  • CA

Organitzacions gremials de l’hosteleria i l’oci nocturn també demanen explicacions després de les dues nits de macrobotellots que han derivat en destrosses i saquejos a establiments. En un missatge a xarxes socials, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha qualificat d'”intolerable” els esdeveniments d’aquesta passada matinada, quan alguns restaurants del front marítim han patit trencadisses i han sigut saquejats.

Alhora, el sector de l’oci nocturn ha insistit en reclamar que s’aixequin totes les restriccions a les sales de festa per poder reobrir i intentar absorbir part de la multitud que els botellots apleguen ara. “Els macrobotellots estan cronificats i descontrolats. Ja fa temps que venim advertint que això passaria i és inadmissible”, ha assenyalat el secretari general de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas en declaracions a l’ACN.

La Fecasarm planteja que l’obertura de l’oci nocturn s’aprovi abans del 15 d’octubre per evitar més festes il·legals multitudinàries a la via pública. “Els botellots degeneren en problemes d’ordre públic molt greus, amb agressions, saquejos i actes vandàlics, com està succeint ara a Barcelona per la Mercè, però que ja havia passat a les festes de Gràcia, Sants o al macrobotellot de la UAB”, ha recordat Boadas.

“Per tant, demanem a Salut que acceleri els tràmits per evitar més episodis de botellots en els propers caps de setmana. Això és intolerable”, ha recalcat el secretari general de la Fecasarm a l’ACN. Albora, apunta igualment que costarà molt erradicar els botellots. “Trigarem molts anys a poder-los revertir. La gent jove ja s’ha acostumat a fer la festa al carrer, a la via pública”, ha conclòs Boadas.

Més notícies
Macrobotellot a l'avinguda Maria Cristina, aquesta matinada de dissabte / Jordi Play
“Tolerància zero amb el vandalisme”, el crit dels hotelers davant dels botellots
Notícia: “Tolerància zero amb el vandalisme”, el crit dels hotelers davant dels botellots
Comparteix
Aparador fet miques i saquejat, després del macrobotellot / Eix Comercial Creu Coberta
Comerços arrasats pels aldarulls: “Manca d’actuació intolerable”
Notícia: Comerços arrasats pels aldarulls: “Manca d’actuació intolerable”
Comparteix
L'Eix Comercial de la Creu Coberta exigeix "respostes" després dels incidents, que atribueix a la "falta de previsió política"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa