Comerços arrasats pels aldarulls: “Manca d’actuació intolerable”

L'Eix Comercial de la Creu Coberta exigeix "respostes" després dels incidents, que atribueix a la "falta de previsió política"

A més de 43 ferits i destrosses diverses al voltant de la Fira de Barcelona, els aldarulls d’anit durant el macrobotellot que va aplegar fins a 40.000 persones a l’avinguda Maria Cristina també van causar trencadisses en alguns comerços propers que, alhora, van patir episodis de pillatge. Ho ha denunciat l’Eix Comercial de la Creu Coberta, una de les principals àrteries comercials de Barcelona que desemboca en la plaça Espanya, en les immediacions de la zona arrasada per l’espiral violenta en què ha derivat l’aglomeració de gent per beure i fer-hi festa.

L’associació de botiguers ha evidenciat la seva indignació perquè establiments i vehicles hagin “estat vandalitzats per brètols durant tota la nit“, ha escrit en un missatge a xarxes socials. L’entitat ha exigit “respostes” a les administracions públiques i els cossos policials perquè aquesta nit no es tornin a reproduir els actes de vandalisme, que ha qualificat de “vergonya social”. Per al col·lectiu que agrupa les botigues de l’artèria comercial, els esdeveniments demostren “una falta de previsió política” i “una manca d’actuació intolerable, amb impunitat per als borratxos i per als gamberros“, a més de comportar una “gran indefensió als veïns”.

L’Ajuntament ha destacat aquest dissabte al matí que es va poder contenir que els altercats es desplacessin a zones habitades. Les imatges difoses per l’associació gremial, però, demostren que alguns botiguers sí que els ha tocat el rebre. L’Eix Comercial Creu Coberta no ha detallat quants establiments s’han vist afectats ni quina és la valoració dels danys patits. L’entitat ha instat a prendre mesures per impedir que els desordres es repeteixin aquesta propera matinada, “ni aquí ni a cap altre barri de la ciutat”, precisa. “Poseu-hi solució”, acaba pregant. Diversos regidors de diferents grups municipals s’han solidaritzat amb els botiguers que han per les destrosses.

Vidres fets miques a la Fira

Comerços a banda, el Palau de Congressos de la Fira de Barcelona ha estat l’edifici que més danys ha patit, amb vidres esmicolats i l’interior assaltat per alguns joves. Fira de Barcelona ha informat que treballa per reparar les instal·lacions abans que obri el Saló de l’Automòbil, l’Automobile, que s’inaugura el 30 de setembre.

Fonts de la Fira han explicat a Catalunya Ràdio que no es preveuen impediments per celebrar el saló, on està programada la visita del rei d’Espanya, Felip VI, i del president espanyol, Pedro Sánchez. Per altra banda, el punt de vacunació de la Fira de Barcelona no ha vist alterat el seu servei i ha pogut continuar injectant dosis contra la Covid-19 aquest matí.

Més informació

Comentaris

    Ricard 25/09/2021 3:54 pm
    Ajuntament negligent, com tants d'altres al nostre país.
    Vendetta 25/09/2021 7:21 pm
    Els nens de la colau,fora colau dels nostres barris

Nou comentari