Batlle reconeix que la “violència extrema” els va agafar per “sorpresa”

El tinent d’alcaldia de Seguretat reclama una reflexió general sobre l’auge dels botellots

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha reconegut que la “violència extrema” que es va registrar en els macrobotellots d’aquest cap de setmana va agafar per sorpresa l’Ajuntament de Barcelona, que havia previst concentracions importants de gent, però no esperava que acabessin en aldarulls descontrolats. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Batlle ha explicat que les festes al carrer durant la Mercè ha suposat un “punt d’inflexió”, ja que durant tot l’estiu s’han desallotjat places i platges i només s’havien produït incidents durant una nit de les festes de Sants.

Des del consistori consideren que la reobertura de l’oci nocturn, que s’ha fet amb comptagotes per les restriccions imposades pel Procicat, no hagués canviat gaire la situació, ja que considera que molts joves han vist en els botellots una “forma barata d’expansió incontrolada” que no se soluciona obrint les discoteques. Tot i això, el tinent d’alcaldia de Seguretat ha assegurat que després dels incidents de la primera nit les forces de seguretat van reaccionar a temps i van sabre ajustar el dispositiu a la nova realitat.

Nit tranquil·la

El govern municipal i els responsables policials estan preocupats per si els macrobotellots es cronifiquen durant els pròxims mesos. Batlle ha insistit que es tracta d’un fenomen que afecta tot el país i ha reclamat “no estigmatitzar” Barcelona perquè s’han produït incidents a ciutats d’arreu de l’estat espanyol. El regidor ha celebrat que després d’un cap de setmana d’aldarulls la nit de diumenge hagi estat “tranquil·la” i ha repetit que el dispositiu policial preveia grans concentracions de gent, però no un esclat de violència com el que s’ha viscut.

Batlle també ha reclamat no analitzar els macrobotellots del cap setmana no es poden analitzar només des d’un punt de vist d’ordre públic i ha reclamat una taula catalana per tractar la qüestió a tot Catalunya. Tot i això, ha denunciat que certes persones han utilitzat les festes al carrer com un “pretext” per a la delinqüència i el pillatge.

Comentaris

  fat boy 27/09/2021 10:15 am
  Tan tranquils com vivies, eh Batlle?.
  Manel Ferrer 27/09/2021 10:49 am
  I aquest pallasso Batlle155, YO SIGO. Pobre Guardia urbana manada per un dement pocavergonya. Marti el temps del feixistes del PSC.POCAVERGONYES i collbonis a euro era el franquisme, ara ja NO, FALANGISTES DEL ILLA
  Y Si dicen que son independentistas y activistas ? 27/09/2021 10:59 am
  Cortaron carreteras, quemaron coches, tiraron piedras a la policía, tiraron Cohetes a helicópteros, etc.. esos como decían que eran activistas pro independencia cuando los detuvieron son represaliados y les condecoran en el Parlament. Por que no hacer botellones con el lema ( oficial ): “por el process y la independencia! “ así si os cogen solo tenéis que decir que soys independentistas y el parlament os premiará.
   Àngel Drach per al de les 10:59 am 27/09/2021 12:38 pm
   Sense nom i amb teoríes infumables. Difícil ser més imbécil!
  Sup Marcos 27/09/2021 11:33 am
  Este sujeto como tiene tanta mierda acumulada, acaba de poner el ventilador, para esparcirla, pero ¿a quien van a engañar a estas alturas de la peli, este pobre hombre y la atrincherada??
  Horaci 27/09/2021 12:30 pm
  Quines reflexions vol fer ara aquest. Encara no se'n ha adonat que hi ha hagut un desembarcament de delinqüents comuns vinguts de tota la península per rebentar Barcelona com sigui ?. L'hi en podrien explicar muntanyes de casos mentre ell s'esforça en quedar-se a la lluna.
  PSC.COMUNA.VALLS, terroristes como Dios manda 27/09/2021 12:38 pm
  Batlle terrorisme Colau okupes al pider, drogates al poder
  Ricard 27/09/2021 1:13 pm
  Aquest és el problema de l'equip de "govern" municipal, tot els agafa per sorpresa, fins i tot el que el mateix "govern" municipal provoca. Només cal recordar el que deia el regidor Martí, de la majoria "governant" el dissabte: "millor no reprimir les entrompades, i així no hi ha incidents". I al vespre a l'Avinguda Maria Cristina (renoi amb el nom) sembla que no li van fer gaire cas. Desastrós.
  Els dropos aquests són veïns nostres o de fora de Catalunya? 27/09/2021 1:19 pm
  Crec que ens haurien d'informar millor, sobretot dels detingut: edat, procedència... crec que la gent ha de saber qui són els dropos que ho destrossen tot. Potser sí que són jovent que vénen de fora, o són el meu veí...
   Independentistas 27/09/2021 2:11 pm
   Los que quemaron contenedores, quemaron coches, cortaron carreteras, tiraron piedras a policías, cohetes a helicópteros eran independentistas ( ahora represaliados y condecorados por las protestas post sentencia ). Esos condecorados si pueden quemar, romper y agredir a policías ?
  Roser Tomas 27/09/2021 1:34 pm
  La FESTA DE LA MERDÉ es fantastica terrorista KAOS KOLAU. patrona del OKUPES I DROGATES

Nou comentari