Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona vol regular l’activitat dels guies turístics al carrer
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona presentarà al·legacions a la nova normativa de la Generalitat que regula l’activitat dels guies turístics amb l’objectiu que el consistori tingui cobertura legal per ordenar aquesta activitat quan es faci al carrer. Ho ha anunciat el regidor de Turisme, Xavier Marcé, que ha considerat que l’actual proposta, que està ara en exposició pública, liberalitza l’activitat.

En concret, l’Ajuntament demanarà que cada municipi pugui regular “en l’exercici de les seves competències en matèria de seguretat i mobilitat de vianants i vehicles pugui posar ordre davant l’ús intensiu especial dels grups amb finalitat turística a la via pública i respecte a la convivència ciutadana”. Amb tot, Marcé ha reconegut que si no és possible treballar-ho amb la Generalitat, el govern municipal explorarà com fer-ho a través de la Carta Municipal.

Només regula l’activitat als museus

Des del consistori han criticat que la nova normativa de la Generalitat reguli l’activitat dels guies turístics a museus, però no al carrer, així com que simplifiqui el procediment per ser guia turístic, ja que per obtenir l’habilitació només s’haurà d’acreditar una titulació i una competència professional. La tramitació de les al·legacions que presentarà l’Ajuntament es farà en el marc de la Comissió Mixta de la Generalitat i l’Ajuntament. 

Segons ha explicat Marcé, les al·legacions que presentarà el consistori tenen l’objectiu que es respectin les particularitats de cada ciutat, per exemple, en la concepció de l’espai públic. Tot i dir que la prioritat és tenir una normativa catalana que reguli l’activitat dels guies turístics al carrer, el regidor de Turisme no ha descartat explorar la possibilitat d’ordenar-la a través de la normativa municipal. 

Declaració de bones pràctiques

L’Ajuntament ja va subscriure una ‘Declaració de bones pràctiques’ amb les associacions de guies turístics l’any 2017. Aquesta defineix els principis d’actuació en l’exercici de l’activitat per minimitzar les molèsties a la ciutadania. Entre les principals actuacions, hi ha la limitació dels grups, reduir la contaminació acústica a la via pública i la bona tria dels llocs d’inici i de les aturades. 

Més notícies
Barcelona Global exigeix renovar Turisme de Barcelona perquè està massa “polititzat”
Notícia: Barcelona Global exigeix renovar Turisme de Barcelona perquè està massa “polititzat”
Comparteix
El lobby empresarial reclama canvis profunds en el funcionament de l’organisme, que ara dirigeix Joan Canadell com a president de la Cambra de Comerç
Arran comença a la Pedrera una campanya contra el turisme
Notícia: Arran comença a la Pedrera una campanya contra el turisme
Comparteix
L'organització de joves de l'esquerra independentista anticapitalista assegura que és la primera acció "però no l'última"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa